2024. május 13. - Szervác, Imola

Íjakkal és Molotov-koktélokkal készültek március 15-re

Hat vidéki helyszínen találtak fegyvereket, számszeríjat, Molotov-koktél készítéséhez szükséges anyagokat és egyéb közbiztonságra veszélyes eszközöket annak a nyomozásnak a kapcsán, amelyet egy interneten megjelenő fenyegető videofelvétel miatt rendeltek
2007. március 7. szerda 13:22 - Hírextra

A szóvivő arról nem beszélt, hogy a nyomozásnak hány új gyanúsítottja van, csak annyit közölt: több embert hallgattak ki, többféle minőségben. Arról sem szólt, hogy a lefoglalt eszközökkel azok tulajdonosainak mi volt a céljuk.

Jármy Tibor emlékeztetett: néhány hete az egyik internetes portálon megjelent egy videofelvétel, amelyen két ember volt látható. Egyikük arról beszélt, hogy "számszeríjját elővéve három rendőrt is átlő", másikuk pedig arról, hogy vannak félautomata és más fegyvereik.

A rendőrség visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel megalapozott gyanúja miatt indított akkor nyomozást, a felvételen szereplő két férfit elfogták. F. Zsolt 38 éves vecsési lakos és B. Tibor 26 éves hajléktalan tartózkodási helyeiken lőfegyvert, lőszert nem találtak a rendőrök.

Jármy Tibor elmondta: az ügy nyomozása során további embereknél, összesen hat helyszínen tartottak vidéken házkutatást, amelynek során fegyvereket, számszeríjat, Molotov-koktél készítéséhez szükséges anyagokat és egyéb közbiztonságra veszélyes eszközöket találtak.

A Magyar Televízió kedd esti értesülésére, miszerint a rendőrség öt férfi ellen büntetőeljárást indított, mert a gyanú szerint rendőröket és állami intézményeket akartak megtámadni március 15-én, Jármy Tibor nem kívánt reagálni. Csak annyit közölt: az információk nem a rendőrség hivatalos álláspontját tükrözik. Jármy Tibor szerint a rendőrségnek további mondanivalója nincs a nyomozás jelenlegi szakaszában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását