2024. május 29. - Magdolna

Ősszel döntenek a színházak átszervezéséről

Ősszel kerülhet a parlament elé a színházi törvény tervezete, mivel még újabb egyeztetésekre van szükség a főváros és kulturális tárca között - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára.
2007. február 28. szerda 20:14 - Hírextra
Hozzátette: ahhoz, hogy a struktúraváltásról szóló jogszabály a színházi szakma számára is elfogadható legyen, újabb tárgyalási fordulókat tart szükségesnek a főváros és a tárca között. Csak a színházi törvény adhat egyértelmű választ arra, hogy konkrétan mikor, miként és milyen színházi intézményeket érint majd a szerkezeti átalakítás - emelte ki az államtitkár.

A szakállamtitkárt annak kapcsán kereste meg az MTI, hogy a Magyar Hírlap tegnapi számában megjelent: a szóbeszéd szerint a Pesti Magyar Színház megszűnik és a Nemzeti Színház költözik a Hevesi Sándor térre. A Lágymányosi hídnál lévő épület főként befogadó színházként működne tovább - írta a lap.

Závecz Ferenc határozottan cáfolta az információt, ugyanakkor megjegyezte, hogy a Pesti Magyar Színháznál "identitásproblémák miatt" valóban vannak gondok. Szakmailag tisztázatlan az egykori Nemzeti Színház épületének, funkciójának és társulatának pontos szerepe - vélekedett.

Megjegyezte: sok egyéb átszervezés mellett reálisnak lát egy olyan elképzelést, amelynek alapján Jordán Tamás társulata más fővárosi játszóhelyeken is szerepelhetne, míg a Pesti Magyar Színház művészei vagy más társulatok akár a Nemzeti Színházban is fellépnének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását