2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lékó-Kramnyik párosmérkőzés Miskolcon

Az év legrangosabb hazai sakkviadalát, Lékó Péter és az egyesített világbajnoki címet birtokló orosz Vlagyimir Kramnyik rapid pároscsatáját rendezik meg április 24. és 29. között, Miskolcon
2007. február 23. péntek 13:21 - Hírextra
A borsodi megyeszékhelyen tartott pénteki sajtótájékoztatón Káli Sándor polgármester bejelentette, hogy a két nemzetközi nagymester nyolcjátszmás párosmérkőzést vív egymással, s a találkozóknak a Miskolci Nemzeti Színház ad otthont, közölte a hirado.hu.

Lékó Péternek "kifizetetlen számlája" van Kramnyikkal szemben, hiszen a svájci Brissagóban két és fél éve rendezett klasszikus világbajnoki döntőt éppen az orosz nagymesterrel vívta, aki a 7-7-es eredménnyel őrizte meg trónját - mondta Carsten Hensel, Lékó német menedzsere. - A magyar sakkozót így különösen fűti a visszavágás vágya.

Az esemény lassan hagyományossá válik, ugyanis Lékó 2005-ben az angol Michael Adamsszel, 2006-ban pedig az orosz Anatolij Karpovval játszott Miskolcon. A tavalyi párosmérkőzést az interneten a világ kétszáz országában milliók követték élőben. A szervezők most is hatalmas érdeklődésre számítanak.

Verőci Zsuzsa, a párosmérkőzés bírája arra hívta fel a figyelmet, hogy sakkozók Magyarországon ritkán küzdenek színházban, a találkozó tehát ebből a szempontból is különleges csemegét ígér. Szabó István versenyigazgató Miskolc szempontjából remek városmarketingnek nevezte az áprilisi csatát.

A program


április 24. - 20 óra: ünnepélyes megnyitó és sorsolás a Miskolci Nemzeti Színházban

április 25. - 1. parti 17 ó, 2. parti 18:30 ó

április 26. - 3. parti 17 ó, 4. parti 18:30 ó

április 27. - közönségtalálkozó a Nemzetközi Kereskedelmi Központban 16 ó

április 28. - 5. parti 17 ó, 6. parti 18:30 ó

április 29. - 7. parti 17 ó, 8. parti 18:30 ó

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását