Egy gén miatt tömjük a fejünket?
A falánkságnak persze számos oka lehet, de a CBS amerikai rádió tudományos műsora szerint az egyik fő bűnös feltétlenül a bélflóra. A bennünk élő baktériumok természetétől függően akár kétszer-háromszor annyi kalóriát is kinyerhetünk az ételből, mint máso
2007. február 20. kedd 09:55 - Hírextra
A tudományos kísérletek bebizonyították, hogy egerekben előidézhető a falánk természet, ha egyszerűen lecserélik a bennük élő baktériumokat. Ezek a mikróbák a mi táplálékunkon élnek és egyes fajok túltengése növelheti a kalória felvételt - írja az 123.hu.
Dr. Jeffrey Gordon, a St. Louis-i orvosegyetem kutatója azt vizsgálta, milyen a kövér és a sovány egerek bélflórája. Nem csak azt állapította meg, hogy eltérő, hanem azt is igazolta, hogy a baktériumok cseréjével befolyásolhatja az egerek testalkatát.
Dr. Nikhil Dhurandhar a vírusok hatását vizsgálta. Úgy találta, hogy egy meghatározott vírusfertőzés esetén a csirkék elhíznak. A vírust később kövér emberekben is kimutatta, ezért felmerült, hogy a vírusnak az emberi hízás esetében is szerepe lehet.