2024. május 17. - Paszkál

Hillary Clinton "intelligensen" kivonulna

Hillary Clinton, a jövő évi amerikai elnökválasztáson a jelöltségre pályázó demokrata párti politikus az Irakban állomásozó amerikai csapatok fokozatos kivonását szorgalmazta egy, az interneten közzétett videofelvételen.
2007. február 18. vasárnap 09:42 - Hírextra
"Intelligensen kell véget vetnünk ennek a háborúnak, nem partizán módra, hanem olyan módon, amely növeli a biztonságunkat és lehetővé teszi, hogy minél gyorsabban visszahozzuk a katonáinkat" - közölte a szenátor.

"Ha George Bush mandátuma végéig nem vet véget ennek a háborúnak, megteszem én, ha elnök leszek" - tette hozzá Clinton asszony.

Hillary Clinton, aki januárban járt Bagdadban, bejelentette, hogy benyújtott egy, "az iraki kivonulás útiterve" című dokumentumot. A törvényjavaslat többek között szorgalmazza Bush elnök január 10-én bejelentett tervének megakadályozását, aki további 21 500 fővel kívánja növelni az Irakban állomásozó amerikai katonák létszámát.

A pénteken benyújtott tervezet véget vetne - Clinton megfogalmazása szerint - az "iraki kormány" bianco megbízatásának, nemzetközi konferencia összehívását szorgalmazza Irakról és fokozatos csapatkivonást irányoz elő, amely 90 napon belül megkezdődne.

"Itt az ideje, hogy kimondjuk: az átcsoportosításnak 90 nap múlva meg kell kezdődnie, vagy a kongresszus visszavonja a háború engedélyezését" - szögezte le Hillary Clinton a kampányhonlapján közzétett felvételen.
A republikánus kisebbség ellenállása miatt nem kerülhetett megvitatásra a washingtoni szenátusban az a javaslat, amely elutasította volna George Bush elnök iraki csapaterősítési politikáját. A képviselőház ezzel ellentétben, 246:182 arányú biztos többséggel fogadta el pénteken, négynapos vita után az ott is benyújtott határozatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását