2024. március 29. - Auguszta

Tiltakozás a művészetért

Nyílt levélben tiltakozik csaknem 200 hazai értelmiségi az ellen, hogy a menedzsment tervei szerint megszűnne a Magyar Rádió önálló művészeti főszerkesztősége, egyben a döntés felülvizsgálatára kérik a közszolgálati médium vezetését.
2007. február 16. péntek 08:17 - Hírextra
Az MTI-hez eljuttatott dokumentum megfogalmazása szerint a vezetés a főszerkesztőséget "be akarja olvasztani a politikai főadóba, a Kossuth Rádióba", ami által nemcsak a magyar kultúra, így az irodalom és társművészetei, a magyar nyelv színvonalas szellemi műhelye tűnhet el, hanem " a szellemi élet egészét figyelemmel kísérő, azt érvényesen bemutató, annak értékeit közvetítő és nem utolsó sorban új alkotásokat inspiráló, létrehozó fóruma is".

"Az átfogó szellemi folyamatok jelenségeinek felmutatása, követése kikerül az elemző szakértelem köréből, és az aktualitás, a politikai újságírás pillanatnyi érdekeinek alárendeltje lesz" - írják.

Az aláírók azt hangoztatják: szerintük egy értékközpontú, nagyhagyományú, ám megújulását, szerepét, függetlenségét és önállóságát éppen a rendszerváltás után megteremtő szakmai közösség tudatos szétverése kezdődik meg ezzel a döntéssel, a kortárs irodalom és művészetek egyik utolsó fóruma, s ezzel maga a közszolgálatiság került veszélybe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását