2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Obama indul

Barack Obama amerikai szenátor szombaton bejelentette, hogy indul a Demokrata Párt hivatalos elnökjelöltségének az elnyeréséért. A politikus ezt az Illinois államban lévő Springfieldben közölte a hideg idő dacára nagy számban összegyűlt hívei előtt.
2007. február 11. vasárnap 12:33 - Hírextra
Obama január közepén jelentette be az úgynevezett előkészítő bizottság megalakítását, amely testület lényegében felméri az elnökjelöltség elnyeréséért indulni kívánó aspiráns választási esélyeit. Elemzők szerint Obama az első olyan színes bőrű politikus, akinek komoly esélye van arra, hogy a Fehér Háza lakója legyen, bár legkomolyabb ellenfele Hillary Clinton New York-i szenátor asszony jelenleg nagyobb támogatottságot tudhat magáénak.

A 45 éves Obama elnökjelöltségi szándékát abban a városban, Springfieldben jelentette be, ahol a néhai Abraham Lincoln amerikai elnök, a rabszolgák felszabadításának jelképes történelmi alakja kezdte politikai pályafutását, és nyolc évet töltött el Illionis állam fővárosának a törvényhozásában.

Obama beszédében utalt arra, hogy Lincoln képes volt egyesíteni a nemzetet és közölte, és amennyiben ő lenne az Egyesült Államok első afro-amerikai származású elnöke, egy új politikai nemzedék élére állna. Elismerte, hogy elhatározása merész volt, mert mint fogalmazott, nem fordított eddig elég időt arra, hogy kiismerje a washingtoni politikai élet útvesztőit, de arra volt elég ideje, hogy azt felismerje: a washingtoni politizálás módszerén változtatni kell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását