2024. június 14. - Vazul

Matolcsy szerint minden okés

A központi költségvetés teljesítette 2011. évre vonatkozó, egyszeri és rendkívüli tételek nélkül számított pénzforgalmi egyenleg célját - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosának, Olli Rehnnek csütörtökön küldött levélben, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium juttatott el az MTI-hez.
2012. január 5. csütörtök 16:52 - HírExtra
Előzetes számítások szerint a központi kormányzat adó- és járulékbevételei 100 milliárd forinttal, azaz a GDP 0,34 százalékával magasabbak voltak 2011-ben, mint amire a kormány a 2012. évi költségvetést alapozta.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a többletbevételek strukturális jellegűek, így hatással lehetnek 2012-ben és 2013-ban is. Ez hozzájárul majd az elkövetkező évek deficitcéljainak biztonságos teljesítéséhez - tette hozzá.

Matolcsy György az európai biztost a magyarországi költségvetési fejleményekről és kilátásokról tájékoztatta csütörtöki keltezésű levelében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását