2024. június 1. - Tünde

Bundabotrány: Magyar bírók a pácban

A német Stern magazin úgy tudja: a fogadási maffia szervezte és manipulálta azt a két februári, antalyai labdarúgó-mérkőzést, amelyek kapcsán egy magyar bírói hármas is botrányba keveredett.
2011. március 9. szerda 16:38 - HírExtra
A lap kiemeli, hogy bár az észt-bolgár és a lett-bolíviai találkozókat szinte nézők és tv-közvetítés, valamint reklámok nélkül rendezték, mégis sokan fogadtak rájuk. A február 9-én lebonyolított barátságos összecsapásokon összesen hét gól született, s mind a hét 11-esből esett. A bolgár-észt meccsen - engedély nélkül - Lengyel Kolos játékvezető, valamint két asszisztense, Selmeczi Krisztián és Csák János működött közre, engedélyüket a történtek után azonnali hatállyal felfüggesztették.

Itthon mindhárman a BLSZ égisze alatt a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban vezetnek mérkőzéseket, azaz nem lettek volna jogosultak A-válogatott meccsen közreműködni - ügyük március 22-én folytatódik majd a Magyar Labdarúgó Szövetségben.

A Stern szerint az antalyai találkozókat egy fiktív brit cég és a fogadási maffia embere, a szingapúri Anthony Santia Raj szervezte, s egyedül a bolgár-észt meccsre ötmillió eurónyi fogadás érkezett - a nyeremény pedig ennek az összegnek a sokszorosa volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását