2024. május 29. - Magdolna

Kiadják az esztergomi jelentést

Kiadja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a fideszes Meggyes Tamás által vezetett előző esztergomi önkormányzat gazdálkodásáról készített jelentését.
2011. február 22. kedd 09:12 - HírExtra
A lap úgy tudja, hogy az ÁSZ elnöke, Domokos László hétfőn rendkívüli vezetői értekezletet hívott össze, ahol úgy döntöttek kiadják a dokumentumot. Az ÁSZ szerint "félreértést okozhatott, hogy bár csak az eddigi gyakorlatot követték, amikor a jelentést nem hozták nyilvánosságra, úgy tűnhetett, mintha titkolnák a Meggyes Tamásnak kínos megállapításokat" - olvasható a lapban.

A számvevőszék korábban azt közölte, hogy az esztergomi önkormányzat gazdálkodását vizsgáló ellenőrzését lezárta, ám az elkészült jelentést mégsem tette közzé. Indoklásuk szerint azért, mert "számvevői, nem pedig az Állami Számvevőszék elnöke által aláírt jelentés készült".

Németh Erzsébet, az ÁSZ kommunikációs vezetője a Népszavának azt mondta, régóta folytatott gyakorlat a szervezetnél, hogy csak az elnök által is aláírt, úgynevezett számvevőszéki jelentéseket hozzák nyilvánosságra, a számvevői jelentéseket nem.

A különbség az, hogy számvevőszéki jelentés csak a fővárosi önkormányzat, a budapesti kerületek, a megyei jogú városok és a megyei önkormányzatok ellenőrzéseiről készül, más településekről – ilyen Esztergom is – csak számvevői jelentést írnak. Az éves szinten százas nagyságrendben végzett utóbbi típusú jelentéseket eddig sem hozták egyenként nyilvánosságra, csak azok összefoglaló anyagát, amelyekből általános tendenciák derültek ki.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását