2024. június 2. - Kármen, Anita

Újabb ember halt meg H1N1-ben

Az intézményben ápoltak közül újabb beteg halt meg az influenza H1N1 vírusa okozta fertőzés következtében - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet fejlesztési igazgatója.
2011. február 17. csütörtök 16:57 - HírExtra
A közelmúltbeli első halálesethez hasonlóan ismét igazoltan egy H1N1 vírussal fertőzött beteg halt meg az intézményben - tájékoztatott Tölgyes Anna. Elmondta: az idei influenzajárvány második megyei áldozatát február 8. óta kezelték a kórházban a fertőzés szövődményeként fellépő súlyos, kétoldali tüdőgyulladással. A beteg egészen kedden bekövetkezett haláláig folyamatosan gépi lélegeztetésre szorult.

Az elhunyt férfi 55 éves volt, és nem szenvedett az influenza ilyen súlyos lefolyására hajlamosító, ebből a szempontból rizikófaktornak számító krónikus betegségek egyikében sem - mondta az igazgató.

Az országos tiszti főorvos szerdán azt közölte, hogy a jelenlegi szezonban 18, influenzás megbetegedéssel összefüggésbe hozható halálesetről értesült az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását