2024. június 14. - Vazul

Botrányosan teljesít a Cleveland

A Cleveland Cavaliers sorozatban 24. mérkőzését vesztette el az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, és ezzel rekordot döntött. A Cavs ezúttal a Portlanddel nem bírt.
2011. február 6. vasárnap 13:16 - HírExtra
A Cavaliers egyszer már produkált hasonló szériát, ám az akkor két idényen ívelt át: 1982 tavaszán és őszén bukott el zsinórban 24 találkozót. Most egy szezonon belül jött össze ez a "bravúr", ami abszolút rekord az NBA történetében.

Ezúttal a Portland Trailblazers együttese bizonyult túl erősnek, pedig most jól tartotta magát a Cavs, de a 31 pontos Matthews és a 20 pontos Aldridge vezérletével a portlandiek végül behúzták a meccset az egyre inkább apátiába süllyedő clevelandi közönség előtt.

- Olyan ez, mint valami rossz álom - nyilatkozta Daniel Gibson, a Cavs játékosa. - Valahogy módot kell találnunk rá, hogy megnyerjük az efféle meccseket. Nem az a kérdés, hogy nyerünk-e még, hanem hogy mikor. Csak folytatnunk kell, játszanunk tovább úgy, ahogy játszunk, és előbb-utóbb összejön. Remélhetőleg már a következő meccsen.

Nagyon nehéz mérkőzést nyert meg a bajnoki címvédő Los Angeles Lakers: a New Orleans nem adta olcsón a bőrét. A Lakers Pau Gasolnak köszönhet nagyon sokat, a spanyol center 34 ponttal és 10 lepattanóval segítette csapatát, amely végül hatpontos sikert aratott egy nagyon kiélezett, színvonalas összecsapáson.

- Próbálkozom agresszívabb lenni, kihozni a legtöbbet a tehetségemből - mondta Gasol, akit korábban csapattársa, Kobe Bryant amiatt bírálta, hogy túlságosan "rendes srác", mindig be akarja vonni a többieket is a játékba, ami a csapatnak nem feltétlenül jó - Csinálnom kell azt, amire képes vagyok, ahelyett, hogy csak állok és nézem a meccset...

Az Oklahoma City Thunder 39 pontot ért el hárompontosokból: 21, a triplavonalon túlról elengedett dobásból 13 célba is ért, ami idénycsúcs a Thundernél. Az oklahomaiak le is győzték a Utah Jazzt idegenben, és továbbra is remekül állnak a Nyugati főcsoportban.

NBA, alapszakasz, 103. játéknap
New Orleans Hornets–Los Angeles Lakers 95–101
Milwaukee Bucks–Detroit Pistons 78–89
Utah Jazz–Oklahoma City Thunder 105–121
Washington Wizards–Atlanta Hawks 92–99
Houston Rockets–Memphis Grizzlies 95–93 – egyszeri hosszabbítás után
Charlotte Bobcats–Dallas Mavericks 92–101
Golden State Warriors–Chicago Bulls 101–90
Minnesota Timberwolves–Denver Nuggets 100–113
Cleveland Cavaliers–Portland Trail Blazers 105–111
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását