2024. június 16. - Jusztin

A NASA nyáron is repül

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA még egy ráadás űrsikló-repülést tervez nyárra, noha az ehhez szükséges költségvetési hozzájárulást a washingtoni törvényhozás még nem szavazta meg.
2011. január 21. péntek 08:22 - HírExtra
 A NASA június 28-án indítaná el az Atlantist a Nemzetközi Űrállomásra. Az űrrepülőgép rakterében a Raffaello többrendeltetésű logisztikai modult szállítaná pótalkatrészek mellett, utasterében pedig hat űrhajós utazna. Ez lenne az űrrepülőgépekkel a 135., és egyben az utolsó misszió. A NASA már korábban elhatározta, hogy az idén lezárja az űrrepülőgép-programot.Az Atlantis előtt a NASA tervei szerint február 24-én a Discoveryt, majd április 19-én az Endeavourt indítják ugyancsak a Föld körül átlagosan 350 kilométeres magasságban keringő űrállomásra

Először űrrepülőgép, a Columbia 1981. április 12-én emelkedett a magasba. A űrsikló-program történetében két tragikus baleset történt: 1986 januárjában a Challenger az indítás utáni 72. másodperben felrobbant. A Columbia pedig 2003. február 1-jén a Föld sűrű légkörébe belépve felforrósodott és darabjaira szakadt. A két katasztrúfában 7-7 asztronauta vesztette életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását