2024. június 2. - Kármen, Anita

Már nincs árvízvédelmi készültség

Megszüntették a Sajón az árvízvédelmi készültséget csütörtök késő délután - közölte az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályvezetője.
2010. december 2. csütörtök 21:19 - HírExtra
Csont Csaba elmondta, hogy a folyó árhulláma napközben Felsőzsolca térségében tetőzött. A szakemberek a következő napokban további apadásra számítanak.

A héten a Hernád vízgyűjtőjén jelentős mennyiségű csapadék eshet, de a jelenlegi számítások szerint nagyobb része hó lesz. A vízgyűjtő terület nagy részén csak mérsékelt olvadás valószínű, így a Hernád is apadni fog - tette hozzá.

A Bódva csaknem teljes hosszán lassan apad és ebben sem várható változás. A Taktán viszont vízszintemelkedéseket okozhat az alsó vízgyűjtő területére hulló csapadék és a hóolvadás. Emiatt a másodfokot is meghaladó árhullámok alakulhatnak ki.

A korábban lehullott eső és az olvadás hatására a Felső-Tiszán mérsékelt, 2-3 méteres, a Szamoson pedig félméteres vízszintemelkedéssel járó árhullám indult. Tiszabercelnél az előző árhullám szerda éjszaka 436 centiméteres vízállással, jóval a készültségi szint alatt tetőzött.

Tokajnál a Bodrog árhullámával kiegészülve egy tartós, de a készültségi szintet el nem érő tetőzésre számítanak. A vízállások a továbbiakban is tartósan magasak maradnak - mondta Csont Csaba.

Hozzáfűzte: a Bodrogon lassú áradás tapasztalható, a hét végére a vízállások Felsőbereckinél és Sárospataknál is megközelíthetik, kevéssel meg is haladhatják az elsőfokú készültségi szintet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását