2024. június 15. - Jolán, Vid

Már elsőfokú a belvízvédelmi készültség

Tovább nőtt a belvízvédelmi készültség a hétvégén Hajdú-Bihar megyében: a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) területén már négy védelmi szakaszon van belvízvédelmi készültség - közölte Bara Sándor védelemvezető.
2010. november 14. vasárnap 18:13 - HírExtra
Tájékoztatása szerint a Berettyó folyón levonuló árhullám miatt a betorkolló csatornák zsilipeit zárni kellett, miután a gravitációs bevezetés lehetősége megszűnt. Ezért kellett a hétvégén elrendelni az elsőfokú belvízvédelmi készültséget.

A Tikövizig területén elsőfokú készültség van érvényben a Tiszai-felső, a Hamvas-Sárréti, valamint a Berettyó-felső belvízvédelmi szakaszokon, míg a magasabb, másodfokú készültséget kell fenntartani a Berettyó-alsó belvízvédelmi szakaszon.

A kilenc üzemelő szivattyútelep naponta összesen csaknem 1,5 millió köbméter belvizet emelt át a befogadókba.

A készültséggel érintett területeken a belvízzel elöntött terület nagysága meghaladja az ötezer hektárt, aminek a fele vetés és szántóföld - közölte Bara Sándor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását