2024. június 14. - Vazul

Jobbik: össze kell gyűjteni visszamenőleg a végkielégítéseket

A Jobbik azt szeretné, ha a 98 százalékos különadóról szóló törvény hatálya 2005-ig visszamenőleg terjedne ki a végkielégítésekre, ugyanakkor a törvény által a közszférában biztosított juttatásokat kivonnák a jogszabály hatálya alól.
2010. november 3. szerda 13:51 - HírExtra
A Jobbik kezdeményezi, hogy a különadóról szóló törvény hatálya alól kerüljenek ki a törvény által biztosított juttatások, mint például a több évtizedes munkaviszonnyal rendelkező közalkalmazottak végkielégítése - közölte Lenhardt Balázs szerdán az MTI-vel.

A jobbikos politikus a frissen a parlament elé terjesztett törvényjavaslatukat ismertetve hozzátette: kezdeményezik, hogy a törvény ne 2010. január elsejéig, hanem 2005-ig visszamenőleg terjedjen ki a végkielégítésekre.

Mint mondta, előterjesztésük egy újfajta adómegállapítási forma bevezetését indítványozza, ami az adó megállapítását öt évre elosztva teszi lehetővé.

Ezzel elérhető, hogy visszaszerezzék a Gyurcsány-korszakban "a haveri köröknek" kifizetett állami pénzeket - fogalmazott Lenhardt Balázs.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását