2024. június 2. - Kármen, Anita

Orbán: nyerni kell a nyugati határszélen

Szombathelyen folytatta kampánykörútját kedden Orbán Viktor miniszterelnök, ahol közölte: ha Pesten nyerünk, nem fordulhat elő, hogy éppen a nyugati határszélen veszítsünk.
2010. szeptember 28. kedd 22:16 - HírExtra
A Fidesz elnöke miután a helyi pártirodán interjút adott a megyei lapnak, Puskás Tivadarral, a Fidesz-KDNP polgármester jelöltjével rövid sétát tett a város főterén, ahol többen is megállították és kezet ráztak vele, biztató szavakat mondtak neki.

Egy nyugdíjas azt kérte tőle, minden tőlük telhetőt tegyenek meg a minimálnyugdíjak felemelésére, mert most abból nem lehet megélni.

Orbán Viktor azt válaszolta, még az idén komoly viták lesznek a költségvetésről és a nyugdíjakról. Emlékeztetett, hogy levélben kérte a nyugdíjasokat arra, mondják el javaslataikat, várja erre a válaszokat.

A miniszterelnök és kísérete beült kávézni egy cukrászda teraszára és közben kedélyesen elbeszélgetett a köréje sereglett emberekkel.

A választási kampány eddigi tapasztalatairól, a közelgő helyhatósági választások esélyeiről, a város helyzetéről kérdezte őket, majd amikor többen megemlítették neki, hogy erős lejárató kampány folyik a Fidesszel szemben, rákérdezett: "álljuk férfiasan, vagy teszünk is ellene valamit?"

Orbán Viktor megjegyezte: "Az országban jól állunk, azt tudom mondani, hiszen sokfelé járok ezekben a napokban. Tatabányán voltam, az egy nehezebb hely, de ott is jól állunk, és Veszprémben meg Szegeden is (...) ott hagy harc van" - mondta.

"Jártam mezőtúron is (...), ott úgy van tessék elképzelni, hogy szoci az már nincsen, a Fidesz és a Jobbik polgármester-jelöltje küzd" - fűzte hozzá Orbán Viktor. Hozzátette: Pesten nyerni fogunk.
Ha pedig Pesten nyerünk, az nem fordulhat elő, hogy éppen itt a nyugati határszélen veszítsünk - jegyezte meg rákacsintva a fideszes polgármesterjelöltre.

A kávézással kísért beszélgetés hirtelen meglepő fordulatot vett, amikor váratlanul Ipkovich György Szombathely szocialista polgármestere, országgyűlési képviselő, Puskás Tivadar ellenfele lépett oda a miniszterelnök és társasága asztalához.

Gyors kézfogások után Ipkovich György egy a saját polgármesteri programját tartalmazó füzetet adott át Orbán Viktornak.

A miniszterelnököt Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely kettes számú választókerületének országgyűlési képviselője is elkísérte, valamint több helyi fideszes politikus, köztük Marton Zsolt, a megyei jogú város közgyűlésének frakcióvezetője is.

A sajtó várakozásával ellentétben Orbán Viktor nem sétált át a főtéren, hanem a Claudia cukrászda sarkánál beült egy kisbuszba és a városi televízió stúdiójához ment, ahol szintén interjút adott.

A miniszterelnök szóvivőjének közleménye szerint Orbán Viktor Szombathelyen elmondta, hogy a 86-os számú főút képtelen állapotán mindenképpen javítani kell, ezért ennek az útnak a négysávosítása a kormány elsőszámú fejlesztési célkitűzései között szerepel.

Szijjártó Péter szerint a miniszterelnök világossá tette, hogy az MSZP nevével fémjelzett, megszorításokra épülő gazdaságpolitika ideje lejárt.

A nemzeti ügyek kormánya az együttműködés gazdaságpolitikájának középpontjába a növekedést és a munkahelyteremtést állítja.

Orbán Viktor szerint az önkormányzati választás lehetőséget ad az embereknek arra, hogy elmondják véleményüket a kormány eddigi teljesítményéről, így minél több szavazatot kapnak a Fidesz jelöltjei, annál gyorsabb lesz a változás Magyarországon - írta a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását