2024. június 16. - Jusztin

MSZP: a kormány valósítsa meg a BKV-szerződést!

Ismét arra szólította fel a kormányt az MSZP főpolgármester-jelöltje, hogy teljesítse az előző kabinet és a főváros között a BKV támogatásáról létrejött megállapodást, amelynek alapján 7,443 milliárd forintot kellett volna utalnia július 15-ig.
2010. szeptember 14. kedd 11:54 - HírExtra
Az ellenzéki képviselő egy nagy méretű sárga csekket felmutatva arra hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján, hogy ez a késlekedés lassan ellehetetleníti a fővárosiak közösségi közlekedését.

Sérelmezte azt a "hatalmi gőgöt", hogy a területért felelős államtitkár még csak válaszra sem méltatta azt a kérdést, hogy a kormány mikor akarja kifizetni ezt az összeget.

Emlékezetett arra: az első két részletet áprilisig teljesítette a kormány.

Kitért arra: Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár "egy elszólásából" már lehet tudni, hogy januártól "brutális" emelés várható a távhő árában, az Energiaügyi Hivatal vezetőjének szavai szerint pedig a kormány október 6-án felülvizsgálja a gáz- és távhőtámogatási törvényt.

Azt kérdezte: mikor hallani az Országházban végre igaz szót ez ügyben?

Horváth Csaba nem kívánta kommentálni Demszky Gábor azon nyilatkozatát, miszerint Hagyó Miklóstól jobb lett volna már az első hibánál megszabadulni. Reményét fejezte ki, hogy a kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy a városházi politikusok ügyében a lehető legrövidebb, leghatékonyabb igazságszolgáltatási eljárás keretében kiderül, ki-hol hibázott.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását