2024. június 2. - Kármen, Anita

Magyar-finn tárgyalás: a fegyelmezett költségvetést pártolja mindkét kormányfő

Orbán Viktor magyar és Mari Johanna Kiviniemi finn miniszterelnök hétfői budapesti találkozóján üdvözölte, hogy a Nokia Siemens Networks újabb száz embert alkalmaz magyarországi kutatás-fejlesztési központjában.
2010. szeptember 13. hétfő 20:01 - HírExtra
A megbeszélésen a két kormányfő megerősítette elkötelezettségét a fegyelmezett, átlátható és megbízható költségvetési gazdálkodás mellett - nyilatkozott Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

A kutatás-fejlesztési központ bővítése száz családnak biztosít megélhetést. A miniszterelnökök fontosnak nevezték a két ország gazdasági kapcsolatainak további erősítését, hogy finn cégek újabb munkahelyteremtő beruházásokat valósítsanak meg Magyarországon - olvasható a közleményben.

A találkozón szóba került, hogy melyek lesznek Magyarország céljai a soros EU-elnöksége idején, 2011 első felében. A két kormányfő megerősítette elkötelezettségét a fegyelmezett, átlátható és megbízható költségvetési gazdálkodás mellett - áll a tájékoztatásban.

A nap folyamán jelentették be, hogy Budapestet választotta globális vasúti kommunikációs központjának székhelyéül a Nokia Siemens Networks, s ezzel az idén száz fővel bővül a finn vállalat kutatás-fejlesztési központja.

A vállalat bővítési terveiről Ésik Róbert, a társaság magyarországi ügyvezető igazgatója a finn miniszterelnöknek, Mari Johanna Kivinieminek és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek a Nokia Siemens Networks budapesti központjában tett látogatásán beszélt.

Az MTI érdeklődésre Ésik Róbert elmondta: most 800 munkatárssal működik a Nokia Siemens Networks itteni K+F központja, s még száz mérnököt vesznek fel az idén.

A Nokia Siemens Networks ügyfelei közé tartozik az összes jelentős magyarországi vezetékes, mobiltelefon- és internetszolgáltató, valamint kábeltévés társaság. A magyar mobilhívások kétharmadát a Nokia Siemens Networks eszközein keresztül bonyolítják le.

A cég magyarországi munkatársainak több mint fele a K+F területén dolgozik, s a nemzetközi csapat tagjaként telekommunikációs megoldások, szoftverek és alkalmazások fejlesztésével foglalkozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását