2024. június 15. - Jolán, Vid

Karácsonyi ajándék lesz a jövő évi költségvetés?

A kormány tervei szerint december 23-án lehet a 2011. évi költségvetés zárószavazása - derült ki a házbizottság szerdai ülését követően. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn napirend előtt felszólal a parlamentben; az Országgyűlés december 23-ig hetente ülésezik, de az önkormányzati választás előtt kéthetes szünetet tart.
2010. szeptember 8. szerda 13:35 - HírExtra
Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság ülését követően arról számolt be, hogy a Ház a jövő héten kétnapos ülést tart hétfőn és kedden, majd - az önkormányzati választásra tekintettel - egy kéthetes szünet után legközelebb október 4-én ül össze, és azt követően hetente lesz plenáris ülés.

Elmondta, hogy a házbizottság ülésén az MSZP és a Jobbik képviselője jelezte, nem ért egyet a kéthetes szünettel, így az őszi munkarenddel sem, ezért arról hétfőn szavaz a Ház.
Szeptember 13-án, hétfőn napirend előtt felszólal Orbán Viktor miniszterelnök.

Hétfőn a képviselők megemlékeznek az Afganisztánban elhunyt magyar katonákról, illetve a napokban elhunyt Bánffy György volt MDF-es képviselőről. Szeptember 13-án igazolják a KDNP-s Stágel Bence mandátumát, aki Schmitt Pált váltja a frakciószövetségben.

Az Országgyűlés hétfőn dönt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiatanácsa tagjait jelölő bizottság felállításáról és a Közszolgálati Közalapítvány létrehozásáról.

Kedden az Országgyűlés elnöke megemlékezik a demokrácia nemzetközi napjáról és aznap kezdődik a 2009. évi zárszámadás általános vitája is.

A kormány tervei szerint a december 15-e után kezdődő rendkívüli ülésszakon, december 23-án tartanák a jövő évi büdzsére vonatkozó előterjesztés zárószavazását - közölte a sajtófőnök, rámutatva arra, hogy ehhez, a feszített tempó miatt, el kell térni a házszabálytól.

Altorjai Anita emlékeztetett arra, hogy az új szabályok szerint az országgyűlési választások évében a költségvetést október 31-ig kell benyújtani a kormánynak.

A sajtótájékoztatón kiosztott ütemterv szerint a kabinet október 29-én, pénteken terjeszti a Ház elé a jövő évi büdzsét, a fejezeti kötetek és az Állami Számvevőszék véleménye november 8-án kerül a parlament elé. A 2011. évi költségvetés általános vitája november 16-18. között, a részletes vita november 26-án lehet.

A büdzséhez benyújtott módosító javaslatokról december 7-én szavaznának a képviselők, az újra megnyitott részletes vitát pedig december 14-án tartanák; a "második körös" módosító indítványokról december 20-án szavaznának, a zárószavazás december 23-án lenne és a tervek szerint december 29-én sürgősséggel hirdetnék ki a költségvetést.

Altorjai Anita tájékoztatása szerint a kormány jelezte, a szeptember 20-i héten több törvényjavaslatot is a Ház elé terjeszt, köztük a kormányhivatalokról szóló előterjesztést és az alkotmány módosítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását