2024. június 2. - Kármen, Anita

A Régészeti Park bemutatja az őskort

Az őskort járja körül a történeti állattan szemszögéből is a százhalombattai Régészeti Park soron következő családi programja vasárnap.
2010. augusztus 13. péntek 21:20 - HírExtra
A látogatók a szakemberek segítségségével bepillantást nyerhetnek az állatcsontok titkaiba, megismerkedhetnek a kísérleti régészet és a történeti állattan tudományával, és választ kaphatnak arra is, hogy mire jó az állatcsont, hogyan készültek a korabeli csonteszközök és hogy milyen állatok éltek az őskorban – közölte Dobos Ágnes szervező, a Régészeti Park sajtóreferense az MTI-vel.

A program keretében a vállalkozó kedvűek maguk is készíthetnek - csiszolással és fúrással - medálokat és egyéb eszközöket csontból; az archeozoológus segítségével megismerkedhetnek a tudományterülettel, és mikroszkópos vizsgálatnak vethetik alá a csontokat – említett néhányat a programok közül Dobos Ágnes, aki hozzátette: az ínyencekre is gondoltak a szervezők, ajánlatuk: római kori ebéd Matius módra. A receptet Apiciustól, az ókor leghíresebb szakácsától vették át.

A Csont napja” ötletét azok a leletek adták, amelyek a bronzkori-vaskori földvár feltárása közben kerültek elő.

A Régészeti Park legközelebbi rendezvénye szeptemberben lesz, amikor a viselettörténettel ismerkedhetnek meg a látogatók a kőkortól a középkorig.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását