2024. június 16. - Jusztin

MSZP: Rogán vagy nem Rogán?

Még mindig nem lehet tudni, hogy Rogán Antal (Fidesz), V. kerületi polgármester indul-e az őszi önkormányzati választásokon; úgy tűnik, megoldatlanul hagyja az általa felvett hitelek problémáját - írja Pásztor Tibor, az MSZP V. kerületi polgármesterjelöltje Rogán Antalnak címzett nyílt levelében, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez.
2010. augusztus 11. szerda 14:25 - HírExtra
A politikus emlékeztet: négy éve Rogán Antal úgy nyilatkozott, hogy legfeljebb két ciklusra vállalja a kerület vezetését, pár hete pedig arról beszélt, hogy felelőtlen volt, aki 2005-ben deviza alapú hitelt vett fel. Az V. kerületi önkormányzat az elmúlt három évben többször, több milliárd forintos hitelt vett fel, és kizárólag deviza alapút - olvasható a levélben.

Ugyanakkor ennek a veszélyeire többször fölhívták Rogán Antal figyelmét - állítja Pásztor Tibor.
A szocialista politikus szerint a polgármester első ciklusával húsz évre eladósította az önkormányzatot, és úgy tűnik, "már a második megmérettetést sem vállalja, hátrahagyja a kerületet, oldja meg az ön által fölvett hitelek problémáját, ahogy tudja".

Pásztor Tibor megjegyzi, Rogán Antal az elmúlt négy évben sokat szerepelt a pletykalapokban, "a pesti flaszteron már csak Bulvárosként emlegették a Belvárost". Kevesebbet lehetett hallani azonban arról, hogy a kerület több mint tíz milliárd forintos hitelt halmozott föl ezekben az években, beruházása, a Főutca-program pedig nem valósulhatott volna meg "a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány, a főváros és Steiner Pál segítsége nélkül", valamint az EU támogatása nélkül - áll a levélben.

Rogán Antal esetleges főpolgármester-helyettesi pozíciójáról szóló hírekkel kapcsolatban a szocialista politikus úgy vélekedik, erre a posztra nem a Fidesz elnöke tesz javaslatot, "a budapesti választókat nem lehet olyan parancsuralmi rendszerben irányítani, ahogy a Fidesz parlamenti frakcióját".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását