2024. június 10. - Margit, Gréta

Rendőrségi lakópark épül

A bűnözés elleni harc sikeréhez a rendőrnek megfelelő hátország kell, amelyet leginkább a család és helyi közösségek biztosítanak - mondta Hatala József országos rendőrfőkapitány pénteken Jánoshidán, ahol pályakezdő rendőröknek épülő lakópark alapkövét tették le.
2010. július 23. péntek 15:20 - HírExtra
Példamutató kezdeményezés a jászsági kistelepülés részéről, hogy földterület ajánl fel rendőrlakások építéséhez, cserébe azt várva, lényegesen javul majd e rendőri jelenléttel a közbiztonság a településen - tette hozzá.

Simon Tamás megyei főkapitány arról beszélt, hogy reményeik szerint a lakáshoz jutás lehetősége csökkenti a jelenlegi nagy létszámhiányt. Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője pedig azt mondta, a jánoshidaiaknak nem kell majd félniük, hogy ellopják a jószágokat és a veteményeket.

Eszes Béla, Jánoshida polgármestere kifejtette, örömmel vesznek részt a programban, hiszen az állandó rendőri jelenlét révén nagyobb lesz közbiztonság a faluban.

Az első körben két ház épül fel, és a lakópark a későbbiekben 24 otthonosra bővül. A 95 négyzetméter alapterületű 1+3 félszobás házak kulcsrakészen bruttó 17,5 millió forintba kerülnek. A rendőrség kedvezményes munkáltatói kölcsönnel akarja támogatni a lakásszerzőket, akiknek ennek fejében tíz évig kell a megyei kapitányság állományában szolgálatot teljesíteniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását