2024. június 11. - Barnabás

Elfogadhatatlan végkielégítések

Elfogadhatatlannak tartja az elszámoltatásért felelős kormánybiztos, ha valaki több tízmillió forintos végkielégítést vesz fel állami pénzből, ráadásul úgy, hogy rövid időn belül egy másik állami cégnél helyezkedik el.
2010. július 16. péntek 19:27 - HírExtra
Papcsák Ferenc azután juttatott el közleményt az MTI-hez, hogy a Magyar Nemzet "botrányos lelépési pénzekről" írt pénteki számában. A napilap úgy tudja, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség új vezetése ellenőrzést indít a nagy összegű lelépési pénzek ügyében.

A lap pénteki száma szerint a vizsgálat különös tekintettel foglalkozik az olyan kifizetésekkel, ahol csupán az egyik állami intézményből a másikba távozott "a búcsúpénzzel kistafírozott vezető". A cikk példaként említette Csanádi Ágnest, a VÁTI Nonprofit Kft. korábbi vezérigazgatóját, aki nem végkielégítésként, de különböző jogcímeken több mint 34 millió forintot kapott, amikor közös megegyezéssel távozott, majd a Regionális Fejlesztési Holding vezérigazgató-helyettese lett.

Papcsák Ferenc az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a nemzeti együttműködés rendszerében elfogadhatatlan, ha valaki több tízmillió forintos végkielégítést vesz fel az állam pénzéből, ráadásul úgy, hogy rövid időn belül egy másik állami cégnél helyezkedik el.
A kormánybiztos azt ígéri, hogy ezeket a botrányos eseteket fel fogja deríteni, és a szükséges lépéseket megteszi.

"A botrányos végkielégítések rendszerét a nemzeti ügyek kormánya felszámolja", hiszen az első gazdasági akcióterv részeként 98 százalékos különadót vet ki a kétmillió forint feletti állami végkielégítésekre - közölte Papcsák Ferenc.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását