2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Jóga-happening lesz Szeged környékén

A nandafalvi hindu templom happeningje a belső elcsendesülésre vágyódóknak szolgál nagy örömére. Július utolsó szombatjának délutánján megtelik a balástyai tanyavilág. A hindu templom körüli szentélyparkban párhuzamosan folyó programokba a látogatók is bekapcsolódhatnak. Belebújhatnak egy jógi vagy egy odisszi táncos bőrébe, kipróbálhatják a jógagyakorlatokat, táncmozdulatokat és az indiai hangszereket.
2010. július 12. hétfő 21:23 - HírExtra
A rendhagyó fesztiválon a zene rajongói a szitárt is megpendíthetik, s az indiai kétfenekű dobot, a mridangát, valamint a többi hangszert is kézbe vehetik. A 2010. július 31-én, szombaton du. 4 órakor kezdődő esemény a háziasszonyok és férjek számára is jó hírrel szolgál: belekóstolhatnak a csapati sütés tudományába és a vegetárius főzőzés örömeibe.

A szertartásokba és a védikus mantrarecitálásba is bekapcsolódhatnak a kíváncsiskodók. A hennafestés és az indiai bazár is csalogató programlehetőség... A happening végén nyilvános hindu szertartást, púdzsát mutatnak be. Ezt követően Túri Virág Réka odisszi táncos és gyerek csoportja előadását láthatja a közönség. Őszentsége Bhakti Álóka Paramadvaiti Maharádzs tanító előadását is meghallgathatják az érdeklődők, s végül az est hindu dalok koncertjével zárul.

Csongrád megye szívében, Ópusztaszertől mindössze 18 km-re fekszik az alföldi hindu templom. A templomot körbeölelő vörös homokkőből faragott stációk kellemes sétára hívogatják a látogatót.

A HELYSZÍN MEGKÖZELÍTÉSE A nandafalvi hindu templom Balástyát és Forráskúttal összekötő útról közelíthető meg. Az 5-ös autópályán a 146-os km-nél Forráskút irányába kell lekanyarodni.

NANDAFALVA TÖRTÉNETE Szeged közelében, a balástyai tanyavilágban található egy különleges település. A térképet böngészve meglepetten láthatjuk, hogy Őszeszék, Kapitányság és Zöldmező neve mellett egy szokatlan is felbukkan: Nandafalva Hindu Templom. Nandafalva Balástya legfiatalabb része, mindössze három évtizede létezik. Amikor 1979-ben néhány lelkes budapesti fiatal megvette a Korom-tanyát, még senki sem gondolta, hogy egyszer térkép jelöli a helyet, és a buszon Nandafalváig kell jegyet venni. A jóga és az hindu vallás és filozófia vezette ide őket, s a későbben csatlakozókat.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását