2024. június 15. - Jolán, Vid

Ki függeszti ki végül?

Az Ombudsmani Hivatal és a Magyar Nemzeti Bank még nem döntötte el, hogy kifüggesztik-e a Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot. Az Ombudsmani Hivatalból szerzett információk szerint a hivatalban még nincs kifüggesztve a Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozat.
2010. július 5. hétfő 17:13 - HírExtra
A kérdésben a négy ombudsman együtt dönt, márpedig most egyikük nem tartózkodik a hivatalban. Amint mind a négyen együtt lesznek, akkor tárgyalják, hogy miként, milyen formában, mikor, vagy hogy egyáltalán kikerül-e a nyilatkozat. Még semmi sincs eldöntve - tették hozzá.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtóosztálya úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy az MNB megfontolja a Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozat kifüggesztését.

A pénteken kihirdetett, szombaton hatályba lépett kormányhatározat azt mondja ki, hogy a központi államigazgatási szervek és területi, helyi szervei, valamint a kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei által feladatuk ellátása során használt középületekben a Magyar Közlönyben közzétett szöveggel, a szerv vezetője által meghatározott méltó, a középület sajátosságainak megfelelő, jól látható helyen ki kell helyezni a nyilatkozatot.

A határozat kimondja azt is, hogy tiszteletben tartva az államhatalmi ágak elválasztásának alkotmányos elvét, a kormány felkéri a köztársasági elnököt, az Országgyűlés elnökét, az Alkotmánybíróság elnökét, a Legfelsőbb Bíróság elnökét, az országgyűlési biztosokat, az Állami Számvevőszék elnökét, a Magyar Nemzeti Bank elnökét, a helyi és kisebbségi önkormányzatok választott testületeinek vezetőit, a bíróságok elnökeit és az ügyészségek vezetőit, hogy az általuk feladatuk ellátása során használt középületekben gondoskodjanak a nyilatkozat megfelelő kihelyezéséről.

A Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot június 14-én fogadta el a parlament.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását