2024. április 25. - Márk

Deák Bill: kő kövön nem marad

Deák Bill Gyulát új albumáról, a Hobóval közös munkájáról kérdeztük, s közben azt is megtudtuk tőle, ki volt a kedvenc énekese, és hogy kő-kövön nem marad.
2010. június 21. hétfő 13:35 - Győry S. József
Mit kell tudnunk az új albumodról?

A Király meséje a címe, amihez Koltai Gergő nagyon jó szövegeket írt. Az albumon nagyon sok barátom közreműködött, így Csillag Endre és Patai Tamás a Republicból, a Kormorán együttesből a zenészek illetve a vokálosok, és természetesen a Deák Bill Blues Band tagjai. Nagyon örülök, hogy a barátaim elvállalták a közreműködést, a számtalan tehetséges ember közreműködése miatt nagyon jó lemez lett. Ezt az is bizonyítja, hogy a Király Meséje bearanyozódott, csak úgy, mint a Hatvan csapás, ami három hónap után lett aranylemez.

Milyen hangzásvilágot követ az új album?

Én köztudottan blues énekes vagyok, a Rhythm and blues áll hozzám a legközelebb, ez az album is ezt tükrözi úgy, mint az összes eddigi.

Hol, melyik nyári fesztiválon láthatunk fellépni?

Énekeltem a Syma csarnokban és minden szerénytelenség nélkül állíthatom, ott eddig az én koncertemre voltak a legtöbben kíváncsiak. Pécsett a Rockmaratonon is játszani fogok, de ezen kívül számtalan egyéb koncerten fogok fellépni.

Tervbe volt véve egy közös album Hobóval.

A nagy szerelem
A Rhythm and Blues, R&B, R’n’B egy könnyűzenei műfaj, ami az 1940-es évek második felében, az amerikai blues új irányzataként született meg. A kifejezést a Billboard zenei szaklap vezette be az 1940-es évek végén. A Rhythm and Blues megtartotta a blues dallamvilágát és akkordsémáit, viszont ritmusa gyorsabb lett, a hosszúra nyúlt hangszeres improvizációk helyett egyre nagyobb szerepet kapott maga a dal, az ének.
Sajnos egyenlőre nem jött össze a dolog. Én javasoltam Hobónak, hogy legyen egy Deák Bill- Hobó album, de a Sony Music-kel állok szerződésben, és egyéb kötelezettségemnek is eleget kell tennem. Bízom benne, hogy későbbiekben sikerül összehoznunk ezt az albumot. Sokan szeretik Magyarországon azt a dolgot amit mi képviselünk, ha felmegyünk a színpadra, akkor ott kő kövön nem marad.

Mi a véleménye Magyarország metal és rock életéről?

A dallamos rockzenét szeretem, leginkább a hardrockos dolgokat. Nemrégiben halt meg a kedvenc énekesem, akit nagyon-nagyon tiszteltem és szerettem, Ronnie James Dioról van szó.
Sajnos nem igazán emlékezett meg a média a haláláról, és munkásságáról. Mi azért játszottunk Dio emlékére néhány számot. Az a baj, ha meghal egy ilyen sztár és nem emlékezik meg róla a média, akkor nem tudom, hogy kiről fognak megemlékezni...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását