2024. június 11. - Barnabás

A Zemberek támogatják Orbánt

A társadalom elsöprő többsége támogatja az Orbán Viktor kormányfő által a múlt héten ismertetett új gazdaságpolitikai akcióprogramot a Századvég Alapítvány adatai alapján; a vizsgált intézkedésekkel a szavazók átlagosan 84 százaléka egyetért.
2010. június 14. hétfő 17:07 - HírExtra
Mint az intézet az MTI-hez hétfőn eljuttatott elemzésében rámutat, az akcióprogram a társadalom szinte minden csoportja számára jelent majd valamilyen változást. A Századvég felmérésében a tervezet 29 pontjából a 16 legfontosabbról kérdezte az emberek véleményét.

A legnépszerűbb javaslatok között szerepel a külföldi élelmiszerek fokozottabb ellenőrzése (96 százalék), az állami kiadások általában vett csökkentése (95 százalék), a telefon-, bútor- és gépjárműcserék leállítása (93 százalék), az adományozás adómentessé tétele (93 százalék), a pártok költségvetésének 15 százalékos csökkentése (93 százalék), a végkielégítések megadóztatása (91 százalék), valamint az uniós források átcsoportosítása a magyar kis- és közepes vállalkozások munkahelyteremtésére (90 százalék).

Négyötödös vagy azt meghaladó támogatottságú a közüzemi díjak befagyasztása (89 százalék), az állami szektoron belüli bruttó havi kétmillió forintos kereseti plafon (89 százalék), az adórendszeren kívüli kereset (84 százalék), illetve a kilakoltatási moratórium (80 százalék) bevezetése.

Némileg kevesebben, de még így is a megkérdezettek csaknem háromnegyede foglalt állást a bérek közszférán belüli befagyasztása (78 százalék), az ingatlan-bérbeadás megkönnyítése (76 százalék), a cégek nyereségadójának bizonyos körülmények közötti csökkentése (75 százalék), illetve a bankadó növelése (73 százalék) mellett.

A javaslatok közül legkevesebben a személyi jövedelemadó kulcsainak csökkentésével értettek egyet (52 százalék), ugyanakkor még ez az intézkedés is elnyerte a lakosság többségének támogatottságát.

A Századvég 2010. június 7. és 10. között végezte a kérdőíves közvélemény-kutatást, 800 ember megkérdezésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását