2024. június 2. - Kármen, Anita

Több javaslatról szavazhatnak

Május 29-én tartják az MDF országos gyűlését, ahol a küldöttek több javaslatról is szavazhatnak, egyebek közt arról, legyen-e elnöke a pártnak, vagy egy ügyvivői testület irányítsa azt - mondta Makay Zsolt, az MDF országos választmányának.
2010. május 9. vasárnap 08:16 - HírExtra
A politikus a párt országos választmányi ülése után arról tájékoztatta az MTI-t: május 29-én tartják az MDF országos gyűlését, amelynek egyik legfontosabb napirendi pontja a párt alapszabályának módosítása lesz.

Makay Zsolt közölte: alapszabály-módosítás kell például ahhoz, ha a pártból kizárt volt MDF-es politikusokat "vissza akarják fogadni", vagy ahhoz is, ha a párt úgy dönt, bevezeti a kettős tagság intézményét.

A részletekről szólva elmondta: a május végi országos gyűlésen a küldöttek több javaslatról is szavazhatnak majd. Ezek között említette azt a javaslatot miszerint, ne legyen elnöke a Magyar Demokrata Fórumnak, hanem egy 12 fős ügyvivői testület vezesse a pártot.

Egy másik javaslat szerint a párt elnökének munkáját egy ötfős elnökség segítené - tette hozzá.
Makay Zsolt közölte: a párton belül úgy tűnik, hogy Karsai Péter javaslatának a legkisebb a támogatottsága, miszerint a párt oszlassa fel önmagát.

Karsai Péter, az MDF elnökségi tagja még kedden mondta az MTI-nek: múlt hét szombaton határozati javaslatot kezdeményezett a pártban arról, hogy az MDF oszlassa fel magát, mert szerinte "az MDF betöltötte történelmi hivatását, nincs tovább".

A választmányi elnök kifejtette: az országos gyűlés elé kerül majd mindegyik kidolgozott koncepció és a hozzá szükséges alapszabály módosítás is, ezután a küldöttek szavaznak azokról.

Mint mondta, minden olyan döntéshez, mely alapszabály-módosítást von maga után, a jelen lévő küldöttek kétharmadának igen szavazata szükséges.

Az országos gyűlésen döntenek a küldöttek arról is, hogy a párt rendeljen-e el országos tisztújítást - mondta az MDF-es politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását