2024. június 2. - Kármen, Anita

OVB: törvényes volt az országgyűlési választás

Az első fordulóban tapasztalt igazolással szavazás "szépséghibájától" eltekintve korrekten, rendben és törvényes keretek között zajlottak le az idei országgyűlési képviselő-választások.
2010. április 25. vasárnap 22:08 - HírExtra
Lényegében a törvényes keretek között tartott választásnak és a választók magatartásának következménye, hogy érvényes második fordulót tudtunk tartani, megtörtént a jelölőszervezetek, pártok, illetve a képviselőjelöltek között a közhatalom elosztása, azaz a választópolgárok akaratából parlamenti mandátum lett, lesz - mondta.

Mint mondta, egyetlen választókerületben - a fővárosi XIII. kerületben - még előfordulhat, hogy a külképviseleti szavazatok összeszámlálása után megváltoznak az eredmények.

Hozzátette: az országgyűlési képviselő-választás eredményének jogerőssé válásához szükséges, hogy a jogállamban nyitva álló, az eredménnyel szembeni jogorvoslati eljárások befejeződjenek.
Az OVB vezetője a választás lebonyolítása miatt köszönetet mondott a választási szerveknek, a szavazatszámláló bizottságoknak, a helyi, területi és az Országos Választási Bizottság tagjainak, mint mondta, "jó munkát végeztek".


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását