2024. június 18. - Arnold, Levente

Mesterházy: a szélsőségek ellen küzdeni kell

Mesterházy Attila szerint a holokauszt arra figyelmeztet, hova vezet a szélsőséges beszéd, a kirekesztő gondolat és az erőszakos tett, ezért minden lehetséges törvényes eszközzel küzdeni kell ezeknek a szavaknak és elveknek a terjedése, az antiszemitizmus, a rasszizmus és az idegengyűlölet minden formája ellen.
2010. április 16. péntek 18:30 - HírExtra
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, frakcióvezetője az MTI-hez eljutatott pénteki közleményében azt írta: Magyarországon továbbra is erős a demokrácia, stabil a köztársaság, bármilyen eszközzel támadja is ezeket a szélsőjobboldal.

"Ugyanakkor rajtunk múlik, hogy így lesz-e továbbra is" - fogalmazott a politikus, hozzátéve: a demokrácia és a köztársaság erejét és stabilitását valamennyi demokratikus politikai párt, a köztársaság intézményei és minden szabadságszerető polgár közös meggyőződése alkotja és tartja fenn.

Ha a pártok elkötelezettsége, az intézmények stabilitása, az emberek meggyőződése közül bármelyik is meginog, vele együtt gyengül a köztársaság és csorbul a demokrácia - közölte.
Mesterházy Attila szerint ahhoz, hogy a szélsőségesek ne erősödhessenek tovább, hogy megvédhessük egymás jogait, szabadságát, egyszerre kell saját demokratikus meggyőződésünket megerősíteni és a demokrácia kereteit, intézményeit megvédeni.

Az Országgyűlés 2000ben döntött arról, hogy 2001-től minden évben április 16-án tartják a holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapját. Pokorni Zoltán akkori oktatási miniszter a budapesti gettó felszabadításának 55. évfordulóján, 2000. január 18-án javasolta, hogy a középiskolákban minden évben április 16-án emlékezzenek meg a holokausztról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását