2024. június 3. - Klotild

Lendvai: három érv az MSZP mellett

Az MSZP elnöke szerint három érv is amellett szól, hogy a vasárnapi országgyűlési választáson rájuk, azaz a szocialistákra adják voksukat a választópolgárok.
2010. április 8. csütörtök 20:51 - HírExtra
Lendvai Ildikó csütörtöki kaposvári sajtótájékoztatóján közölte: azért érdemes az MSZP-re szavazni, mert pártja kész felelős gazdaságpolitikát folytatni, de azért is, mert soha nem fogja senki jogát csorbítani, nem listáz, nem bélyegez senki hazaárulónak, mindenkit akar képviselni és mindenkinek a javát szolgálni, és azért is, mert nem erőszakot akar, hanem békés párbeszédet és értelmes vitát.

Az MSZP elnöke hangsúlyozta: pártja a kampányban senkit nem akart megfélemlíteni, "de a Fideszről kiderült, hogy listázta a választókat, különböző feketelistákat készített a nem rá szavazókról".

Lendvai Ildikó szerint azért kérhetik a választók bizalmát, ami miatt érdemes a magyar baloldalra, a Magyar Szocialista Pártra szavazni: a demokrácia miatt. A Magyar Szocialista Párt a többpárti demokrácia és a véleményszabadság fenntartásában érdekelt erők között a legnagyobb, a legbiztosabb, mondhatni az egyedüli biztos parlamenti bejutási eséllyel rendelkező - fejtette ki a pártelnök.

Úgy vélekedett: ha egy párt a választási előkészületben demokrata, annak demokráciafelfogásában bízni lehet. Egy demokratikus párt hajlandó vitázni, kész arra, hogy érveit megméresse és megütköztesse másokkal, továbbá segíti a demokratikus döntésben a választókat azzal, hogy megmondja, mit kínál, mit tervez, mi a programja.

Az MSZP ezeknek a kritériumoknak megfelelt, választási programja még tavaly megjelent, a miniszterelnöki program pedig már szintén jó ideje megismerhető, ugyanezt azonban nem tapasztalja a Fidesz és a jobboldal részéről - mondta Lendvai Ildikó. Hozzátette: "ismerjük a Jobbik programját is, azzal az a baj, ami benne van. A Fidesz programjával viszont az a baj, ami nincs benne".

Lendvai Ildikó a szocialista párt két kaposvári országgyűlési képviselőjelöltjét, Lamperth Mónikát, az MSZP elnökhelyettesét és Kolber Istvánt, a párt Somogy megyei elnökét ajánlva azt mondta: "a demokráciához az is hozzátartozik, hogy egy párt olyan jelölteket állít, akiknek teljesítménye és programja átlátható, világos, meggyőző és tiszteletre méltó. Ezt tettük Somogyban is" - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását