2024. június 14. - Vazul

LMP: cigánykérdés helyett szegénykérdés van ma hazánkban

Magyarországon nem cigánykérdés, hanem szegénységkérdés van - mondta az LMP romaprogramját bemutató szerdai budapesti sajtótájékoztatón Szombati Kristóf, a párt szakszóvivője.
2010. április 7. szerda 20:31 - HírExtra
Szombati Kristóf kijelentette, hogy a szakképzetlenek száma körülbelül másfél millió, míg a fiataloknak közel harminc százaléka kerül ki képzetlenül az iskolákból. Megjegyezte, hogy ezeknek a problémáknak a nagy része a romákat sújtja.

Leszögezte, hogy éppen ezért a szegénység és nem a szegények ellen kell küzdeni. Hozzátette, a teljes társadalom érdeke, hogy a szegénységben élők innen kitörhessenek, mert különben nem fejlődhet az ország sem. Kijelentette azt is, hogy a romák, illetve a szegénységben élők előtt hatalmas társadalmi és gazdasági falak emelkednek, éppen ezért szükség van a segítségre a kitöréshez.

A megoldási javaslatok között említette, hogy az LMP szeretné, ha a munkát terhelő járulékokat csökkentenék. A kieső bevétel pótlására magas adókat vetnének ki a környezetszennyezésre és a nagy vagyonokra. Véleményük szerint ezzel 80-100 ezer munkahelyet lehetne létrehozni.
Egyúttal növelnék a panelprogram, illetve a családi házak megújuló energiával való fűtését és szigetelését célzó programok forrásait. Úgy számolnak, hogy ez több tízezer munkahelyet teremtene az építőiparban.

Az LMP egyúttal a munkavállalási kedvet növelő segélyezési rendszert vezetne be. A segélyezési politikáról kijelentette, azok számára, akik nem találnak munkát bevezetnék a garantált minimumjövedelmet. Emellett javasolják, hogy a dolgozó szegények is részesülhessenek segélyben.

A társadalmi feszültségek feloldására kezdeményezik az úgynevezett "mediációs béketest" létrehozását, ahol szakemberek közvetítenének a szembenálló felek között.

Emellett létrehoznák az önkormányzatokhoz tartozó, fegyver nélkül dolgozó közösségi rendőrséget.

Osztolykán Ágnes, a párt budapesti listájának második helyezettje arról beszélt, olyan oktatási rendszert szeretnének bevezetni, amely esélyt ad a szegény gyermekeknek, hogy minőségi oktatásban részesülhessenek.

Ezért eltörölnék az iskolakezdés előtti képességvizsgálatokat. Emellett hangsúlyt fektetnének a korai képzésre és a pedagógusszakma presztízsének visszaállítására.

A lakhatás kapcsán azt mondta, hogy meg kellene emelni a telepfelszámolásokra fordítandó összeget és rendezni kell a szociális bérlakások helyzetét.

Osztolykán Ágnes hangot adott annak a véleménynek is, hogy alkalmassá kell tenni a társadalmat a kulturális sokszínűség elfogadására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

tolo
2010. április 9. 19:11
Kedves fórumozók!

Édesapám 1994-óta nem tagja semmilyen pártnak. A Fidesz budaörsi elnökeként lépett ki a pártból. Nekem megígérte, hogy a jövőben sem fog egyik pártba sem belépni.

Édesapám nem tagja a szcientológiai egyháznak sem, sőt sohasem volt kapcsolata semmiféle ilyen szervezettel. Édesapám katolikus, évente néhányszer elmegy templomba.

Bővebb tájékoztatás, a hazug, aljas röplappal kapcsolatban és nyílt levelem a pátyi képviselő-testülethez:
http://patyicivil.hu/?p=3302

Tollner Máté
demeny1980
2010. április 8. 12:24
Szépek nem mondom. Köpönyegforgatók.
Ivády is: Mind a négy pártban volt már. Nem mondhatnám h van értékrendszere. MIle meg kétes üzleteiről ismert borsodi gengszter vállalkozókkal.
Tollner szcientológus. Milyen vezetőség ez már?
salata88
2010. április 8. 12:21
Ezek nagyobb nácik mint gondolnátok.
Schiffer pl. csak azért fúrt ki egy roma származású fiatalt a zöld párdonból, mert nem tetszett a képe neki és a származása.
A fiú pert is nyert a bíróságon
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását