2024. június 11. - Barnabás

Kit támogat a visszalépett MDF-es jelölt?

Székyné Sztrémi Melindát, a Fidesz-KDNP salgótarjáni országgyűlési képviselőjelöltjét támogatja a választásokon Eötvös Mihály, az MDF volt országos alelnöke, aki visszalépett a jelöltségtől.
2010. április 6. kedd 12:06 - HírExtra
Eötvös Mihály Székyné Sztrémi Melindával közösen tartott sajtótájékoztatón jelentette be ezt a döntését kedden Salgótarjánban.

Mint emlékeztetett: március 23-án szüntette meg párttagságát az MDF-ben, amelynek alelnöke volt. A politikus ezt megelőzően - bár már nyilvántartásba is vették - visszalépett a jelöltségtől a salgótarjáni választókerületben.

A sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Salgótarjánnak az az érdeke, hogy Székyné Sztrémi Melinda legyen a város képviselője.

"99,9 százalék, hogy Magyarországon Fidesz-kormány alakul", és nagy esélye van a városnak, hogy ha fideszes képviselőt választ, akkor lehet kezelni azokat a gazdasági problémákat, amelyeket az elmúlt négy évben nem sikerült megoldani - hangsúlyozta az MDF volt alelnöke.

Arra is kitért, hogy négy jelölt van a választókerületben, közülük "a Munkáspárt és a Jobbik képviselőjelöltjéről nem nagyon szeretne szót ejteni". Boldvai Lászlóról, az MSZP jelöltjéről pedig azt mondta: ő megyei listavezetőként is mandátumot tud majd szerezni.

Így - ha a Fidesz-KDNP jelöltje egyéni mandátumot tud szerezni - három salgótarjáni képviselő is lehet - vont mérleget.

Eötvös Mihály és Székyné Sztrémi Melinda is hangsúlyozta, hogy az elmúlt években jó volt a nógrádi megyeszékhelyen a Fidesz és az MDF együttműködése. A fideszes képviselőjelölt úgy fogalmazott: "talán példaértékű lehetett volna az ország számára is az a fajta együttműködés, ahogyan itt a jobboldal össze tudott fogni".

Salgótarján önkormányzatában 2006-ban a Fidesz-KDNP szerzett többséget. A város polgármesterévé Székyné Sztrémi Melindát választották, a három alpolgármester egyike Eötvös Mihály, aki az MDF-Százszorszebb Salgótarjánért Egyesület színeiben nyert mandátumot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását