2024. június 2. - Kármen, Anita

Mesterházy: az emberek az MSZP-re akarnak szavazni

A magyar emberek a békés egymás mellett élésre, a magánélet szentségére, és a nyugalomra, azaz az MSZP-re akarnak szavazni - jelentette ki Mesterházy Attila, párt miniszterelnök-jelöltje egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón pénteken Nyíregyházán.
2010. március 26. péntek 22:42 - HírExtra
A szocialista politikus - aki kisebb késéssel érkezett meg a szabolcsi megyeszékhelyre egy debreceni fórumról - elmondta: szükség van a párbeszédre, hogy "megértsük egymás gondolatait, politikáját, mert mindannyian készülünk a magyar parlamentbe, hogy ott az embereket képviseljük".

A miniszterelnök-jelölt kifejtette: új politikai kultúrára van szükség, mert az elmúlt húsz évben az őszinte beszéd és egyenes fogalmazás hiánycikk volt a politikai életben. Hozzátette: az emberek sokszor úgy érezhették, hogy a politika nem róluk, gondjaikról szól, inkább arról, hogy a másikat a földbe döngöljék, megalázzák. Ezzel nem lehet egyetérteni, és ezért kell az MSZP-nek új politikai kultúrát építenie - szögezte le.

A nyíregyházi Bem József Általános Iskola tornaterme zsúfolásig megtelt szimpatizánsokkal; az MTI tudósítójának becslése szerint nagyjából nyolcszázan - köztük pártszínekbe öltözött aktivisták - fogadták vastapssal a politikust. A közönség "gyere ide!" kiáltással hívta a lelátóhoz a tornaterembe belépő Mesterházy Attilát, aki többükkel kezet is fogott.

A kormányfőjelölt - akinek pénteken ez már a harmadik kampányrendezvénye volt - a többségében idősebb korú hallgatók előtt arról beszélt, hogy a választáson két jövőkép és értékrend vetélkedik majd egymással: az egyik oldal agresszív és kirekesztő, a másik oldal pedig a békés egymás mellett élés oldala, vagyis a szocialista párt. Ennek kapcsán Mesterházy utalt korábbi karcagi lakossági fórumra, melyen több fideszes és jobbikos "Petőfi után szabadon" szidta és becsmérelte. Ezért olyan politikára van szükség, amelyben nem kaphat helyet a másik lenézése, s nem elfogadható a szélsőséges viselkedés - jelentette ki. Úgy vélte, az incidens jó példa arra, hogy a Fidesz célja az MSZP megsemmisítése, de minden igyekezet ellenére a "szocialisták nemcsak az elmúlt húsz év, hanem a következő húsz év legsikeresebb pártja lesz".

A párt útja a progresszió és a nemzeti modernizáció útja - hangsúlyozta a politikus, akit beszéde során többször szakított félbe tapssal a közönség. Mesterházy Attila az MSZP programjának további két pillérjeként az új politikai kultúra létrehozását és a demokratikus értékek védelmét jelölte meg, míg "lózung-gyűjteménynek" nevezte a Fidesz programját, amely - vélekedése szerint - semmilyen konkrétumot tartalmaz.
Hozzátette: a jobboldali párt nem hajlandó vitatkozni sem a helyi jelöltekkel, sem pedig szakpolitikai szinten, ehelyett inkább Orbán Viktort emelik "szakrális magasságokba" - ezen kijelentését nevetés fogadta a csarnokban. A Jobbik kapcsán elmondta, hogy az ő útjuk tévedés, céljuk az ingerültség fokozása; ezzel teljesen megmérgezik a társadalmat és kockázatossá teszik a nemzet sikerét.

"A következő két hétben a szocialista jelölteknek az a feladata, hogy határozottan védjék az eredményeinket, és keményen verjék vissza a Jobbik és a Fidesz hazugságait" - közölte Mesterházy Attila.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását