2024. június 16. - Jusztin

Mesterházy és a "mindennapi hősök"

A becsületesen dolgozó, tisztességes értékek szerint élő "mindennapi hősök" nagyobb megbecsülésének fontosságát hangsúlyozta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Püspökladányban, egy csütörtöki lakossági fórumon.
2010. március 25. csütörtök 16:31 - HírExtra
A politikus a hajdú-bihari város művelődési központjában összegyűlt csaknem kétszáz fős hallgatóság előtt az elmúlt húsz év negatív eredményének ítélte a korrupció elharapódzását, a politikai kultúra romlását, valamint azt, hogy nem sikerült ezen időszak alatt jelentősen növelni a foglalkoztatottságot. Ebben szerinte minden politikai erő felelősége egyforma, a különbség az, hogy az MSZP tanult a múltból és kész változtatni ezen, míg más erre nem képes.

Mesterházy Attila színpadra lépését vastaps kísérte az itt-ott foghíjas nézőtérről, de beszédét is többször megszakították tapssal. A hallgatóság tetszését a színpadon sokat járkáló és gesztikuláló miniszterelnök-jelölt leginkább akkor nyerte el, amikor a válságkezelő kormány felállásának körülményeit ismertette.

Ennek kapcsán elmondta, hogy mintegy háromórás órás tanácskozáson a frakció mérlegelte: elkezdjék-e a "sokszor fájó", de elkerülhetetlen intézkedéseket, vagy írjanak-e ki előrehozott választásokat, amely után a hasonlóan cselekvő kabinet ostorozásával nyerjék-e vissza a párt megkopott népszerűségét. "Az egyhangú döntés után büszke vagyok rá, hogy belevágtunk, mert tudom: ez szolgálja a nemzet érdekét" - hangoztatta.

Azt, hogy a választás értékrendek között dől el április 11-én, szavai szerint jól példázta az a lakossági fórum Karcagon, ahonnan egyébként jelentős késéssel érkezett. Elmondása szerint ott káromkodva, üvöltözve várták a helyi Fideszesek és Jobbikosok. Megítélése szerint ezzel szemben Magyarországnak ma békére, nyugalomra és kiszámíthatóságra van szüksége, amit az MSZP tud csak nyújtani az embereknek. "A kihívásokra adott válaszaink eltérőek lehetnek, de azok az emberek mindennapi életének javításáról és ne a másik levadászásáról, agyagba döngöléséről szóljanak" - érvelt a politikus.

A kampány hátralévő részében három feladatot jelölt meg az MSZP számára: elsőként be kell mutatni az elmúlt nyolc év eredményeit, ezt követően keményen, de korrekten ki kell vesézni mások ígéreteit, bemutatni azok várható hatásait vagy éppen megvalósíthatatlanságukat, majd pedig beszélni arról, amit az MSZP ajánl Magyarországnak.

Csontos János, a térség szocialista országgyűlési képviselője a túlnyomó többségében nyugdíjaskorúakból álló hallgatóságnak azt mondta: "ti itt vagytok, idősebbek, tudjátok, hogy milyen volt az 50-es, 60-as években a sárréti térség, és látjátok milyen most. Hát billentsük helyre az időt és ne hagyjuk, hogy elhitessék velünk: minden romokban hever".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 25. 17:57
Nagyobb megbecsülés?

akkor miért hozták ilyen helyzetbe az országot?

Az lett volna a megbecsülés, ha nem élnek vissza a bizalmukkal, és normálisan végzik a munkájukat.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását