2024. június 2. - Kármen, Anita

Európa motoros rendőrei versenyeznek

Több száz motoros rendőr és családjaik érkeznek Debrecenbe augusztus 3-án, idén ugyanis a cívisváros ad otthont Európa legnagyobb rendőrmotoros ügyességi versenyének és bemutatójának.
2010. március 8. hétfő 22:40 - HírExtra
Győri Gyula, a rendezvény szervezőbizottságának elnöke hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a Nemzetközi Rendőrmotoros Szervezet (IPMC) augusztus 3. és 6. között 64. alkalommal rendezi meg az International Police Rally, vagyis a "rendőrmotoros csillagtúra" eseménysorozatát, amely Európa legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye.

A kontinens tucatnyi országából érkező résztvevők - akik a hírek szerint mintegy hétszázan lesznek - járműveikkel a nyitónapon felvonulnak a város főterén elhelyezendő célvonalig. Egy szakmai zsűri ezt követően értékeli a megjelenésüket: pontozzák az egyenruhák szépségét és eleganciáját, a motorral és autóval érkezők bevonulási alakzatát és nem utolsó sorban a pontosságot, hiszen legkésőbb délután 4-ig mindenkinek be kell gurulnia. A nyitóest zászlófelvonással és közös bemutatóval zárul - vázolta a program részleteit Győri Gyula.

A motorosok ezt követően két napig ügyességi vetélkedőkön vesznek részt, de közös motoros túrán meglátogatják Debrecen és a Hortobágy nevezetességeit is.
Reinhard Moser, az IPMC osztrák elnöke elmondta: számukra a csillagtúra - amely nevét a kontinens minden részére csillagszerűen elszórt tagszervezetekről kapta - egy küldetés is a nemzetközi tapasztalatcserében. A rendfenntartó szervek képviselőinek kiváló alkalom, hogy könnyed formában, hangulatos rendezvényeken szakmai témákat is megvitassanak.

Debrecen, az idei csillagtúra házigazdájaként egyben nagyköveti szerepet is játszik Románia irányába, hiszen ott még soha nem szervezték meg a szervezet legfontosabb eseményének számító seregszemlét, de még csak az országhoz ilyen közel sem - hangsúlyozta. Az elnök párhuzamot vont az első, 1992-es magyarországi csillagtúrával: az akkori esemény az első volt az egykori keleti blokk területén és szintén nagykövete lett a rendezvénynek a térségben, ahol azóta számos találkozójuk volt.

Az IPMC 1930-ban kezdte meg működését, de a csillagtúrát csak az 1950-es évek óta rendezik meg. A szervezetben mintegy 50 motoros rendőrrel rendszeresen képviseli magát Magyarország, amely most harmadik alkalommal ad helyt a csillagtúrának.
A családokat motoros felvonulással, díszszemlével és koncertekkel váró találkozót Debrecen városa a 2010-es nagyrendezvényei közé sorolta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását