2024. június 10. - Margit, Gréta

Tajvani zöldséges a filantróp ázsiaiak élmezőnyében

Egy tajvani zöldségkereskedő és Rupert Murdoch ausztrál médiamágnás édesanyja is szerepel a legnemesebb lelkű adakozók listáján, amelyet Ázsia csendes-óceáni térségének jótékonykodóiból állítottak össze.
2010. március 6. szombat 07:16 - HírExtra
A Forbes magazin ázsiai kiadványában közzétett névsor a térség 48 kiemelkedő adakozóját sorolja fel.

John Koppisch, a magazin szerkesztője a listázás tapasztalatait összegezve azt emelte ki, hogy igyekeztek minél szélesebb körből és minél különbözőbb csoportokból összegyűjteni a nagylelkű emberbarátokat. Ennek tudható be - bár néhány név visszaköszön a tavalyi listáról -, hogy zömmel új személyek kerültek a reflektorfénybe.
A szerkesztő szerint az új arcok bemutatása másokat is adakozásra ösztönözhet.
Az adományok egyébként különböző célokat szolgáltak, kezdve a természeti katasztrófák következményeinek felszámolásától az oktatás és a kultúra fejlesztésén át az egészségügy és tudomány támogatásáig.

A magazin mások között Csen Su-csu 59 éves tajvani zöldségkereskedőt mutatta be, aki 1963 óta dolgozik a szakmában: ki kellett maradnia az iskolából, hogy támogatni tudja a családját. A nemes lelkű hölgy 2004-ben 32 ezer dollárral járult hozzá egy gyermekalapítványhoz, és 144 ezer dollárt adott annak az iskolának könyvtárépítésre, amelybe annak idején maga is járt. Idén tervei között szerepel egy 313 ezer dolláros alapítvány létrehozása, amely a szegény sorsúak oktatását és egészségügyi ellátását célozná.

Elisabeth Murdoch, a 101 éves médiacézár ausztrál édesanyja évtizedeken át gyakorolt jótékonysága miatt került a Forbes-listára honfitársával, Andrew Forresttel, a szigetország leggazdagabb emberével együtt, aki szintén sokat tett filantróp hírnevéért.
Adományai révén a Hongkongból származó hollywoodi akciósztár, Jackie Chan is bekerült a 48-ak közé Jao Ming, Kína nemzetközi kosárlabda-fenoménjának társaságában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását