2024. június 1. - Tünde

Hülyék a sufniból

A kérdés költői: vajon vezet arról valaki statisztikát, hogy az egyes demokráciákban milyen arányban tépkedi le/firkálja össze a választópolgárság a pártok kampányplakátjait? Mert hát a válasz az: persze, hogy nem.
2010. március 5. péntek 13:59 - Nagy András
Hogy mennyi volna az a bizonyos „nem kevés”, nem tudni. Ám arra szinte biztos elég lenne, hogy ne Debreczeni József köztévében, vagy épp a Népszabadság hasábjain közzétett helyzetértékelésére kelljen hagyatkoznia az embernek. Az MDF-be tavaly hazatért közíró munkáiban jó ideje démonizálja az általa valaha nagyra, mára csupán hatalommániás autokratának tartott Orbán Viktort. Aki szerinte kormányra kerülvén első nekifutásra felszántaná az ország 1989-ben lefektetett alapjait.

Túl azon, hogy Debreczeni egy ideje minden nyomorúságunkért Orbánt és az általa rendszeresen „tisztogatott” garnitúrát kárhoztatja, újabban a saját személyes kudarcait is a Fidesz politikájával magyarázza. Arra a Ma reggelben elhangzó felvetésre, hogy a hírek szerint igen nyögvenyelősen halad a 750 kopogtatócédulája összegyűjtésével, - azzal együtt, hogy ezt nem vitatta -, úgy reagált: sokan tartanak ma már attól, hogy a személyi számukkal, lakcímükkel, aláírásukkal vállalják politikai hovatartozásukat.


Fotó: Fejér Bálint

Patológia
A patológia a beteg sejtek, szövetek és szervek szerkezeti, illetőleg funkcionális változásaival foglalkozik. A patológia az orvostudomány alapja, összeköti az elméleti tudományokat a klinikummal, választ keres a betegségek tüneteit és a betegek panaszait okozó morfológiai és funkcionális elváltozásokkal kapcsolatos kérdésekre – olvasható a magyar Wikipédián.
„Részben a kriminalizálásom, részben a patologizálásom folyik” - jelenti ki Debreczeni, miközben maga is kriminalizál, ha nem is feltétlenül patologizál. A politikus-irodalmár szerint a Fidesz közeli médiumok úgy próbálják beállítani, mintha az Orbán Viktorról írt Arcmás című könyvét egy hülye írta volna a sufniból.

Hülyeségeket beszél a sufniból Debreczeni József? Lehet, de lássuk be: ő csak egy kis részét foglalja el a nagy magyar sufninak. Ha publicista-politikusunk Orbán Viktor felfogását megrögzött démonizációként írjuk le, mit mondjunk azokról a publicistákról és politikusokról, akik az elmúlt években Gyurcsány Ferencet, a baloldal vezéralakját titulálták – csak felsorolás kedvéért – többek közt a „gyűlölet karmesterének”, „beteg embernek”, (csakhogy a patológia se maradjon el), vagy éppen „gengszternek”?



A kriminalizálók és patologizálók országos egyesületének azonban nem csupán levitézlett politikusok és/vagy frusztrált publicisták a tagjai, hanem sajnos az istenadta nép is. (Erre bizonyságul szolgál az az egyszerű megfigyelés, hogy minden második-harmadik választási plakát vagy leszakítva, vagy összevissza firkálva vagyon.) Ebből pedig az következik, hogy sem az ország egy helyben topogásáért, sem pedig a közélet totál hiányos kitöltésért nem tehet szemrehányást. 

Vagyis a felfutáshoz minimum sufnituningra lenne szükség…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását