2024. június 2. - Kármen, Anita

A Legfelsőbb Bírósághoz fordul a KDNP az OVB döntése miatt

A Legfelsőbb Bírósághoz fordul az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki döntése miatt a testület korábbi, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) által delegált tagja; Vejkey Imre szerint az OVB játszmát folytat a korrekt tájékoztatás szorgalmazása helyett.
2010. február 26. péntek 12:42 - HírExtra
Vejkey Imre korábban azért fordult az OVB-hez, mert álláspontja szerint az Országos Választási Iroda www.valasztas.hu internetes oldalán az áprilisi választással kapcsolatos hirdetmény megtévesztő; az csak a magyarországi voksolás időpontját tartalmazza, de nincs feltüntetve a külképviseleti szavazás időpontja, amely az első forduló esetében egy héttel megelőzi a hazai voksolást. Az OVB február 25-én hozott határozatában elkésettség címén elutasította a kifogást.

Az alkotmányjogász az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében úgy ítéli meg, hogy az OVB a 2010. évi országgyűlési választásra szóló hirdetmény ügyében a választópolgárok korrekt tájékoztatásának szorgalmazása helyett játszmát folytat. Szerinte az OVB egyhangú döntése nyíltan tényállásellenes és jogellenes, hiszen az Országos Választási Iroda (OVI) internetes honlapján a hirdetmény folyamatasan megtekinthető, a kifogás akár ma is benyújtható lenne.

Vejkey Imre megjegyezte, a kifogás benyújtására nyitva álló határidő az OVB eddigi gyakorlata szerint sem a közzététel napjához, hanem a folytatólagosan fennálló jogsértés legutolsó időpontjához igazodott.

Közlése szerint ezért jogorvoslati kérelemmel fordul a Legfelsőbb Bírósághoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását