2024. június 18. - Arnold, Levente

Vancouver 2010 - Crosby támogatja Ovecskint

Az orosz Alekszandr Ovecskin és a kanadai Sidney Crosby a hokipályán nagy ellenfelek, ám van, amiben egyetértenek: az észak-amerikai profiliga (NHL) engedje el játékosait a 2014-es szocsi olimpiára is.
2010. február 15. hétfő 10:56 - HírExtra
A vancouveri tornán kedden kezdődnek a férfitorna mérkőzései, ám a következő játékokat illetően nincs rá garancia, hogy az NHL-esek ott lehetnek Szocsiban.

Ovecskin már korábban jelezte: senki nem akadályozhatja meg őt és honfitársait abban, hogy jégre lépjenek a hazájukban rendezendő olimpián. Ha az NHL részéről bárki ezt megpróbálja, akkor elköszön Észak-Amerikától - mondta. Az orosz szupersztár klubjának, a Washington Capitalsnek a tulajdonosa, Ted Leonsis támogatja Ovecskint, noha vannak olyan csapatvezetők, akik nem járulnának hozzá, hogy az olimpia alatt két hétre leálljon a bajnokság.

Crosby megérti az orosz hokisokat. A Pittsburgh Penguins kapitánya megjegyezte: valószínűleg az ő életében is egyszer fordul elő, hogy olimpián saját hazájában szerepelhessen, és így vannak ezzel az oroszok is.

Kevin Lowe - szintén legendás játékos, aki jelenleg az Edmonton Oilers szakmai igazgatója és a kanadai válogatott egyik vezetője - szintén a hokisok pártján áll:
"Irtózatos hiba lenne, ha az NHL nem menne Szocsiba" - fogalmazott.

Több klubtulajdonos attól tart, hogy 2014 februárjában hetekre leáll a bajnokság, és akkor a nézők elfordulnak az NHL-től.

Az NHL a mostanival együtt négyszer engedte el sztárjait az olimpiára: 1998-ban Naganóban, 2002-ben Salt Lake Cityben, 2006-ban Torinóban szerepeltek, ezúttal pedig Vancouverben lépnek jégre a világ legjobb hokisai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását