2024. június 10. - Margit, Gréta

Hófúvás - Késnek az Ausztriából érkező nemzetközi vonatok

Mintegy 80-100 perces késéssel közlekednek az Ausztria felől érkező nemzetközi vonatok a Hegyeshalom-Budapest vonalon - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t szombaton.
2010. február 13. szombat 13:14 - HírExtra
A késéseket az okozza, hogy az osztrák oldalon keletkezett hóakadályok tönkreteszik az Ausztriából érkező szerelvények mozdonyára szerelt hókotrókat, emiatt a vonatok elé Hegyeshalomnál magyar mozdonyt kell csatolni - mondta el Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek.

A sajtóügyeletes közölte azt is, hogy sikerült kimenteni a hó fogságából a reggel Csajág és Polgárdi között elakadt szerelvényt. A folyamatos hófúvás miatt azonban továbbra is késésekre kell számítani a Tapolca-Székesfehérvár vasútvonalon. Minimálisan 60 perces késések várhatóak egészen az esti órákig.

A Mávinform közleménye szerint Tárnok és Martonvásár között 60 kilométer/órás sebességkorlátozást kellett bevezetni a hóátfúvások miatt.

Budapest elővárosában nem okoz fennakadásokat a téli időjárás. Az elővárosi vonatoknál esetenként néhány perces késések lehetnek, de a Dél-Dunántúlról, Nyugat-Magyarországról érkező távolsági vonatok esetében átlag 5-10 perces késések is előfordulhatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását