2024. június 2. - Kármen, Anita

A KDNP hivatali visszaélést orront

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint hivatali visszaélés gyanúja vetődik fel Terézvárosban, ahol egy volt szabad demokrata önkormányzati képviselő építményadóját szabálytalanul engedték el. Wertán Zsolt Zoltán az ügyészségnél és az adóhatóságnál kezdeményezi az ügy kivizsgálását.
2010. február 10. szerda 12:18 - HírExtra
A KDNP-s politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: olyan dokumentumok kerültek nyilvánosságra, amelyek arra utalnak, hogy valószínűleg a terézvárosi jegyző hivatalával visszaélve kedvezett egy volt önkormányzati képviselőnek, amikor több mint százezer forintos építményadó- hátralékát elengedte. Megjegyezte: a törvény pontosan szabályozza mely esetekben adható könnyítés, a jelenlegi eset azonban nem tartozik ezek közé.

Hozzátette: joggal feltételezhető a hivatali visszaélés gyanúja. Az ügy kivizsgálása érdekében az ügyészséghez és az adóhatósághoz fordul - közölte.

A fővárosi közgyűlés kereszténydemokrata tagja megjegyezte: a volt szabad demokrata képviselő a jegyző kezelőorvosa.

Wertán Zsolt Zoltán felidézte azt is, hogy tavaly decemberben a jegyzőt és a kerület szocialista országgyűlési képviselőjelöltjét az ügyészség meggyanúsította hivatali visszaéléssel.

Mint mondta, a jegyző ellen ezek után a jogszabályok alapján a polgármesternek kötelessége lett volna fegyelmi eljárást indítania. Ez csak félig történt meg - mondta -, mert az írásos anyag ugyan megszületett, de a testületi ülésen a polgármester végül nem szavazta meg azt. Januárban a KDNP ismét kezdeményezte a fegyelmi eljárást, de arra a polgármester ismét nemet mondott - tette hozzá.

A kereszténydemokrata politikus ismét felszólította a polgármestert, hogy indítson fegyelmit a jegyző ellen, és mentse fel tisztségéből.

Wertán Zsolt Zoltán kitért arra is, hogy a helyi választási irodát az a jegyző képviseli, irányítja az idei voksoláson, akit az ügyészség meggyanúsított. Így akár a választások tisztasága is veszélybe kerülhet - mondta, hangsúlyozva: a választási irodát feddhetetlen embernek kell vezetnie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását