2024. június 2. - Kármen, Anita

Néhány óra alatt elfogták a rablókat

Két makói rablás 17, illetve 20 esztendős gyanúsítottjait fogták el néhány óra alatt a makói rendőrök - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.
2010. február 9. kedd 10:24 - HírExtra
Az első esetben egy 17 éves kiszombori fiatalemberbe kötött bele hétfőn délután két, szintén 17 esztendős fiatal. Először csak egy nem létező tartozásról kérdezgették, majd az arany nyakláncát akarták megszerezni - mondta Szenti Szabolcs.

Mivel a sértettnek esze ágában sem volt azt odaadni ékszerét, az egyik elkövető bántalmazta a fiút, majd letépte nyakából a láncot és elmenekültek. Az elkövetők Hódmezővásárhelyre mentek, ahol egy zálogházban értékesítették a zsákmányt. A rendőrök az erőszakos bűncselekmény miatt már korábban büntetett fiatalokat Vásárhelyen fogták el - közölte a hadnagy.

Az első rablás után röviddel érkezett bejelentés arról, hogy a városközpontban megtámadtak egy nőt. Ott egy fiatalember egy helyi lakost karolt át hátulról, majd el akarta tőle venni a táskáját. Mivel a sértett ellenállt, az elkövető megütötte az asszonyt, s megszerezte a táskát - tudatta a szóvivő.

Az áldozat egy ismerőse segítségével autóval követni kezdte a fiatalembert, aki ezt látva odalépett a kocsihoz, kinyitotta az ajtót és bedobta a sértett táskáját. A gyanúsított ezután tovább menekült, egy buszra akart felszállni, de amikor meglátta a helyszínre érkező rendőröket, inkább leszállt és megadta magát. A rendőrség őt is őrizetbe vette.

A nyomozók kezdeményezik mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását - mondta Szenti Szabolcs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását