2024. június 16. - Jusztin

Havazás: országos körkép

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Szikszó és Sátoraljaújhely térségében erősen fúj az északi szél, illetve hóátfúvás nehezíti a közlekedést a Hernád völgyében, a Takta-, illetve a Bodrogközben és Dél-Borsodban - tájékoztatta a Magyar Közút Zrt. területi igazgatósága vasárnap az MTI-t.
2010. február 7. vasárnap 14:08 - HírExtra
Ezeken a területeken jó néhány út csak egy nyomvonalon járható, az utak takarításán folyamatosan dolgoznak - közölte az ügyeletes.

Borsod-Abaúj-Zemplénben a szombat estétől leesett friss hó mennyisége átlagosan hat centiméter körül van, de a másfél hét alatt összegyűlt hó vastagsága az utak mentén néhol fél méteres is lehet. A főutak latyakosak, hókásásak, a mellékutak havasak.

A megyében 45 géppel dolgoznak az utakon, egyelőre még minden út járható, nincs elzárt település a térségben.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt-hez tartozó magyarországi autópályákon - M0, M1, M3, M7 - a havazás ellenére folyamatos volt a közlekedés vasárnap délelőtt, de az útpálya, főleg a balatoni térségben havas, hókásás volt - mondták el az ÁAK-nál az MTI-nek.

Az AKA Zrt-hez tartozó M5-ösön baleset lassítja a közlekedést Ócsa és Gyál között.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. honlapja szerint az országban a főutak többsége latyakos, hókásás, a dél-keleti országrészben vizes, míg Győr-Moson-Sopron megyében száraz, a mellékutak többsége azonban havas volt vasárnap délelőtt.

Zala megyében szombat reggel óta 5-10 centiméteres hó hullott, téli útviszonyok jellemzőek, de az utak mindenütt járhatók - tájékoztatták a közútkezelők ügyeletei az MTI-t vasárnap.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a szombaton reggel kezdődött havazás miatt szombaton hét esetben hívták segítségül a tűzoltókat árokba csúszott autók kimentéséhez, de sehol nem történt személyi sérülés.

Vasárnap reggel Gellénházánál, valamint a zalai megyehatárhoz közeli somogyi Pogányszentpéteren segédkeztek a zalai tűzoltók hasonló baleseteknél.

Hómunkásokat keres délutáni, 14.00-22.00 óra közötti munkavégzésre a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) - közölte a társaság az MTI-vel vasárnap.

Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet, a címeket az www.fkf.hu honlapon találhatják meg az érintettek, de érdeklődhetnek 06 40 353 353-as kék számon is.
A nyolc órai munkavégzésért nettó 3.400 forintot fizet a társaság.

Hófúvás miatt nem lehet megközelíteni több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települést, sok út járhatatlan a megyében - tájékoztatta a közútkezelő társaság megyei ügyelete vasárnap az MTI-t.

Hóátfúvás miatt nem lehet megközelíteni Pányok, Korlát, Fony, Regéc, Mogyoróska és Hejce községet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A tájékoztatás szerint járhatatlan a Pere-Abaújszántó, a Szentistvánbaksa-Újharangod, a Felsődobsza-Abaújszántó, az Abaújvár-Kéked közötti út, valamint a 37-es számú útról Gesztely felé vezető út, a Vilmány-Regéc közötti út, a pányoki, a mogyoróskai és a hejcei bekötőút. Több alsóbbrendű út igen nehezen járható a megyében.

Tolna megyében 20-25 centiméternyi hó hullott egy nap alatt, a főutak havasak, de járhatóak, nincs megközelíthetetlen település - közölte a Magyar Közút Kht. regionális ügyeletese vasárnap az MTI-vel.

Szekszárd térségében kilenc hóekével takarítják az utakat - mondta Berta Sándor. A 6-os főút 119-es kilométerénél, Paks közelében vasárnap délelőtt két gépkocsi koccant össze, a balesetben senki nem sérült meg - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője.




Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását