2024. június 1. - Tünde

Időjárás: hétvégén enyhülés várható

Marad a hideg idő a jövő héten is, de a hétvégén átmenetileg enyhülés várható - közölte Vadász Vilmos meteorológus csütörtökön az MTI-vel.
2010. január 28. csütörtök 21:24 - HírExtra
Az éjszakai fagyok "szelídebbek" lesznek, mínusz 5 foknál gyengébb fagy is lehet, mínusz 7-8 foknál erősebb fagy csak nagyon kevés helyen fordulhat elő a hétvégén - mondta a meteorológus.

Napközben már lesznek olyan helyek főleg az Alföldön, ahol kevéssel fagypont fölé emelkedik rövid időre a hőmérséklet.

Közölte, a jövő hét elején már ismét hidegebbek lesznek az éjszakák, és napközben is országszerte megmarad a fagy. Hajnalban mínusz 7-12 fok várható, de szélvédett helyeken mínusz 12 foknál is hidegebb lehet. Napközben mínusz 1-7 fok között alakul a hőmérséklet.
Vadász Vilmos elmondta, pénteken az ország nagy részén nem lesz említésre méltó csapadék, de szórványosan havazás előfordulhat. A felhőzet átmenetileg felszakadozik.
Szombaton ismét borult lesz az ég, sokfelé valószínű havazás, és a déli, délkeleti területeken ónos és havas eső is előfordulhat.

Közölte, öt centimétert meghaladó hó is hullhat az ország egyes részein.A jövő hét első napjaiban főleg a keleti területeken lehet hószállingózás, a hét közepén már többfelé eshet hó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását