2024. június 1. - Tünde

Fidesz: ne vezessen be új adót a kormány!

A Fidesz szerint rossz megoldás lenne új adó bevezetése az ingatlanadó helyett - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2010. január 27. szerda 20:31 - HírExtra
A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy ne trükközzön, ne kísérletezzen, és ne akarja újabb adó bevezetésével pótolni az ingatlanadó eltörlése miatt jelentkező bevételkiesést - jelentette ki az ellenzéki politikus.

A Fidesz alelnöke közölte: a kormánynak bele kell nyugodnia az Alkotmánybíróság (Ab) keddi döntésébe, amely alkotmányellenessé nyilvánította, és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette az ingatlanadót.

Bajnai Gordon miniszterelnök a kormányülést követően szerdán Budapesten azt mondta: a következő parlament előtt ott áll a lehetőség, hogy döntsön, milyen módon pótolja a vagyonadó bevezetésének elmaradása miatt kieső bevételeket, hiszen az ingatlanadó alkotmányos és korrekciókkal bevezethető Magyarországon. A kormányfő véleménye szerint a következő parlamentnek választania kell, úgy oldja meg a vagyonadó pótlását, hogy a szegényeket érintő újabb megszorításokat vezet be, vagy megadóztatja a tehetősebbeket. "Én az utóbbira voksolok" - jelentette ki Bajnai Gordon.
Varga Mihály minderre úgy reagált: reális a veszélye annak, hogy az MSZP-kormány újabb adót fog bevezetni, azonban a Fidesz szerint rossz megoldás lenne új adó bevezetése az ingatlanadó helyett.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Fidesz szerint a költségvetés fiktív bevételeken alapul. Hozzátette: már most 70 milliárd forint bevételkiesésnél tart az ország erre az évre.
Újságírói kérdésre válaszolva közölte: ha a Fidesz kerül kormányra a választások után, akkor egy pontos elszámolást fog készíteni, hogy mit is örököl a szocialista kormánytól.
Mint mondta, személyes véleménye az, hogy a költségvetéshez hozzá kell nyúlni, módosítani kell azt.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz honnan kíván átcsoportosítani forrásokat a hiány csökkentése érdekében, azt válaszolta, a Fidesz a gazdasági növekedésben érdekelt. Hozzátette: szigorú korrupció ellenes lépésekre van szükség, amelynek vannak megtakarításai, ezen túlmenően pedig a gazdaságot mentesíteni kell a felesleges bürokráciától.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását