2024. június 12. - Villő

"Nincsenek eltitkolt adatok az államháztartásról"

Nincsenek eltitkolt adatok az államháztartásról; a kormány, a Pénzügyminisztérium (PM), a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az Magyar Nemzeti Bank (MNB) is megfelelően tájékoztatott - közölte a pénzügyi tárca szerdán Balsai István kijelentéseire reagálva.
2010. január 20. szerda 20:46 - HírExtra
A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója sajtótájékoztatón elmondta, szakértőkkel vizsgálja a Fidesz, hogy van-e lehetősége ismét büntetőfeljelentést tenni Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök őszödi beszédében elhangzottakkal kapcsolatban.

Mint elmondta: azután kezdték vizsgálni az újabb feljelentés lehetőségét, hogy - ahogyan azt a Magyar Nemzet keddi számában megírta - egy jogerős bírósági döntés értelmében a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) nyilvánosságra kellett hoznia az Európai Uniónak elküldött adósság- és hiányszámokat. A KSH-nak fel kellett adnia azt az álláspontját, hogy úgynevezett "közbülső anyagokról" van szó, amelyek titkosak - tette hozzá.

A PM szerint az adatok már korábban is nyilvánosak voltak, így például a szaktárca honlapján is megtalálhatóak voltak.

A publikus és a most nyilvánosságra hozott eredeti jelentéseket összehasonlítva kiderül, hogy Magyarországon mind a szakemberek, mind pedig a lakosság az elmúlt években pontos ismeretekkel rendelkezhetett az államadóssággal, az államháztartási hiánnyal és a közszféra hitelfelvételeivel kapcsolatos folyamatokról - tették hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását