2024. június 2. - Kármen, Anita

Fidesz: a szocialistáknak nem megy a válságkezelés

A Fidesz szerint a szocialistáknak láthatóan nem megy a válságkezelés, az MSZP-kormány elvesztette minden realitásérzékét.
2010. január 19. kedd 18:55 - HírExtra
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden az MTI-vel közölte: a szocialisták a jelek szerint okosabbnak képzelik magukat mindenkinél.
Az ellenzéki képviselő közleményében utalt arra, hogy a Morgan Stanley Magyarországon további gazdasági zsugorodást vár, de így van ezzel több más külföldi és hazai elemző cég is.

Hozzátette: az Magyar Nemzeti Bank 0,6 százalékos GDP-csökkenést prognosztizál 2010-re, visszaesést vár az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), valamint a Költségvetési Tanács is. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) még nagyobb, egy százalékos visszaesésre számít.

A szocialistáknak a válságkezelés láthatóan nem megy, inkább mondnak valami nagyot, de már senki nem hisz nekik - fogalmazott Cser-Palkovics András.

Oszkó Péter pénzügyminiszter Londonban a Reutersnak nyilatkozva kedden közölte: csökkenésről növekedésre változtatja az idei magyar GDP előrejelzését a kormány. A módosítást az teszi lehetővé, hogy a várakozások szerint javulnak a magyar export kilátások - indokolt a szakminiszter.

Oszkó Péter azt mondta, hogy a felülvizsgált előrejelzést februárban hozzák nyilvánosságra. Eredetileg a kormány 0,6 százalékos visszaeséssel számol 2010-re.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását