2024. június 12. - Villő

Szellőző szandálokról szellőztet a Fidesz

Az MSZP-kormány a felelős a munkanélküliség növekedéséért, hiszen a szocialisták alkalmatlan intézkedéseikkel rendre félrekezelik a válságot - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szombaton.
2010. január 16. szombat 13:07 - HírExtra
A politikus szerint ezt az is bizonyítja, hogy sajtóhírek szerint mindössze egyetlen magyar cégnek ítélt meg tavaly egyedi állami támogatást a kormány, "ám a 420 millió forintot egy olyan - "szellőző cipőket" előállítani szándékozó - vállalkozás kapta, amelynek sem gyára, sem alkalmazottja nincsen".

Cser-Palkovics András közleményében azt írta, a szocialisták alkalmatlan intézkedéseikkel félrekezelik a válságot, "ezért van most évtizedes csúcson a munkanélküliség, a hivatalos adatok szerint is 600 ezer fölött van az állástalanok száma, ami a valóságban több százezerrel magasabb is lehet".

Minden régióban jelentősen nőtt a munkanélküliség, és ez a tendencia még a kormány bevallása szerint is tovább romlik majd. Ez a csaknem félmilliárd forint is sokkal jobb helyen lett volna valóban működő magyar vállalkozásoknál, munkaadóknál - tette hozzá.
Megjegyezte: a következő kormány szakít a Gyurcsány-korszak sikertelenségével, és a munkahelyteremtés kormánya lesz. Tíz év alatt egymillió új munkahely létrehozását vállaljuk - írta.

A Magyar Nemzet szombaton számolt be arról, hogy egy bonyhádi cég cipőgyártásra kapott 420 millió forintot, és bár az egyedi kormánydöntéssel meghozott támogatásról még tavaly májusban írták alá a szerződést, azóta "egy kapavágás sem történt, sőt a gyártás tervezett helyszínét más célokra értékesítették".

Mi van, mi nincs Bonyhádon?

Egy tavaly májusi Független Hírügynökségi jelentés szerint Baricz István szellőző cipő nevű találmányának terve alapján gyárt egy itthoni cég különleges lábbeliket a Tolna megyei Bonyhádon.

Min takkor írták, a cég több mint 10 millió euróért felvásárolja és újraindítja a város egyik cipőgyárát, amelyet tavasszal, kereslethiány miatt zártak be. A találmánynak köszönhetően így összesen 864 új munkahely létesülhet. Baricz István magyar feltaláló szellőző cipője az elmúlt években rendre szép sikereket ért el külföldi szakkiállításokon és találmányi versenyeken - például a dél-koreai, francia, kínai, kuvaiti, orosz és német szakkiállításokon, valamint a 2006-os genfi Salon International des Inventions aranyérmét is elhozta. Az úgynevezett "fullkomfort" és "airflow" technológiák alkalmazásával egyedi, különleges komfortot biztosító lábbelik gyártását kezdik meg Bonyhádon hamarosan.

A cipők első körben nyugat-európai és fejlett arab piacokra kerülnek, de a tervek szerint később Magyarországon is kaphatóak lesznek - írták 2009. májusában.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását